BibTex RIS Cite

OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ

Year 2016, Cilt: 5 Sayı: 3(Ek Sayı), 0 - 0, 31.12.2016

Abstract

Mobbing; “bir veya daha fazla kişinin, iş yerinden kaynaklanan çatışmaları normal yollardan çözemediklerinde, bir veya daha fazla kişiye karşı uzun süreli ve tekrarlayan düşmancıl tavırlar göstermesi ve kurbanların performans ve sağlıklarının olumsuz olarak etkilenmesidir. İşyerinde mobbing süreci çoğu kez işyeri içerisinde meslektaş ya da amirler ile yaşanan bir zıtlaşma sonrasında başlamakta ve güç gösterisine dönüşmektedir. Örgütlerde mobbing sonucunda iş tatminsizliği, işgören devir hızının artması, hatta hizmet kalitesinin düşmesi gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirmektedir. Bu çalışma, hizmet sektörü işletmelerinde mobbing ve iş tatmini ilişkisini incelemektedir. Araştırma verileri Bitlis’te yer alan 3 ve 4 yıldızlı şehir otellerinin 99 çalışanından anket tekniğiyle toplanmıştır. Araştırma sonucunda Mobbing ve iş tatmini arasında negatif bir ilişki gözlemlenmiştir.

Year 2016, Cilt: 5 Sayı: 3(Ek Sayı), 0 - 0, 31.12.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Gül Gün

Publication Date December 31, 2016
Published in Issue Year 2016 Cilt: 5 Sayı: 3(Ek Sayı)

Cite

APA Gün, G. (2016). OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5(3).
AMA Gün G. OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. December 2016;5(3).
Chicago Gün, Gül. “OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5, no. 3 (December 2016).
EndNote Gün G (December 1, 2016) OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5 3
IEEE G. Gün, “OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ”, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 5, no. 3, 2016.
ISNAD Gün, Gül. “OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5/3 (December 2016).
JAMA Gün G. OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;5.
MLA Gün, Gül. “OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ”. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 5, no. 3, 2016.
Vancouver Gün G. OTEL İŞLETMELERİNDE MOBBİNG VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: BİTLİS ÖRNEĞİ. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2016;5(3).

downloaddownloaddownloaddownload  download  download       download     download      download download    download  download download download downloaddownload