BibTex RIS Cite

Finansal İstikrarı Sağlamaya Yönelik Bir Araç: Rezerv Opsiyon Mekanizması

Year 2017, Volume: 7 Issue: 1/1, 63 - 75, 01.02.2017

Abstract

Küresel kriz sonrası gelişmiş ülkelerin merkez bankaları tarafından benimsenen genişletici para politikası sonucu finansal piyasalara yoğun bir şekilde nakit akışı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu süreç gelişmekte olan ülke merkez bankalarını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı yeni para politikası araçları bulmaya ve hayata geçirmeye yönlendirmiştir. Tam da bu noktada, Merkez bankası tarafından geliştirilen Rezerv Opsiyon Mekanizması karşımıza çıkmakta ve önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, Rezerv Opsiyon Mekanizmasının finansal istikrarı sağlamaya yönelik avantajlarını ortaya koymaktır.

Reserve Optıon Mechanism: An Instrument for Financial Stability

Year 2017, Volume: 7 Issue: 1/1, 63 - 75, 01.02.2017

Abstract

Intense cashflows are realized towards Financial markets as the result of expansionary monetary policies adopted by central banks of the developed countries following the global crisis. This process has forced the central banks of the developed countries as well as CBRT ( Central Bank of The Republic of Turkey ) to figure out new monetary policy instruments to be utilized. At this exact point, Reserve Option Mechanism is brought forth by the central banks. The aim of this study is to reveal the advantages of ROM in terms of financial stability

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62TG33FY
Journal Section Makaleler
Authors

Ayşe Ergin This is me

Halil İbrahim Aydın This is me

Publication Date February 1, 2017
Submission Date February 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 7 Issue: 1/1

Cite

APA Ergin, A., & Aydın, H. İ. (2017). Finansal İstikrarı Sağlamaya Yönelik Bir Araç: Rezerv Opsiyon Mekanizması. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 7(1/1), 63-75.