BibTex RIS Cite
Year 2016, Volume: 6 Issue: 2/1, 183 - 192, 01.07.2016

Abstract

Working Capital is a very important factor for company to continue its activities. The companies increase their paying debt capacity by raising their working capital, so that the companies feel safer against the potential difficulties that they might encounter. But this protective attitude brings its disadvantages with itself. It not only causes lots of assets to be idle but also create additional cost. The important point is that the company should have optimal level of working capital. In theory, there is a opposite relation between working capital and profit. İt is claimed that when the working capital increases, the profit decreases. The goal of this work is to see if there is really this kind of relation between working capital and profit. In this work, we looked at companies from fertilizer sector to see the relation between working capital and profit.

İşletme Düzeyinde Çalışma Sermayesi ve Karlılık İlişkisi - Bist’de Faaliyet Gösteren Gübre İşletmeleri Üzerine Bir Çalışma

Year 2016, Volume: 6 Issue: 2/1, 183 - 192, 01.07.2016

Abstract

Çalışma sermayesi işletmenin faaliyetlerini sürdürme noktasında önemli bir kavramdır. İşletmeler çalışma sermayesi arttırarak, borçlarını ödeme gücünü yükselmekte, bu ise gelecekte karşılaşılabilecek zorluklar karşısında işletmenin kendisini daha güvende hissetmesini sağlamaktadır. Fakat bu garantici tavır işletmenin birçok varlığının atıl kalmasına neden olmakla birlikte kullanılmayan bu kaynaklar işletmeye fazladan bir maliyet yaratmaktadır. Önemli olan ise optimal tutarda bir çalışma sermayesi bulundurmaktır. Bu yüzden teoride çalışma sermayesi ile karlılık arasında ters yönlü bir ilişki olduğunu, çalışma sermayesi arttıkça karlılığın düşeceği ifade edilmektedir. Bu çalışmanın amacı karlılık ve çalışma sermayesi arasındaki bu ilişkinin ispatına yöneliktir. Çalışma sermayesi ve karlılık arasındaki ilişkiyi açıklamak için BİST’de gübre sektöründe faaliyet gösteren 3 işletmenin panel verilerinden yararlanılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA35NC45DC
Journal Section Makaleler
Authors

Erkin Nevzat Güdelci

Publication Date July 1, 2016
Submission Date July 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 2/1

Cite

APA Güdelci, E. N. (2016). İşletme Düzeyinde Çalışma Sermayesi ve Karlılık İlişkisi - Bist’de Faaliyet Gösteren Gübre İşletmeleri Üzerine Bir Çalışma. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 6(2/1), 183-192.