BibTex RIS Kaynak Göster

An Analysis of Students’ Views about the Usability of Multiple Intelligence Theory: Linear Equations and Coordinate System

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/1, 245 - 257, 01.07.2016

Öz

The aim of this study is to introduce the activities prepared according to the Multiple Intelligence Theory for the subject of Linear Equations and Coordinate System at Grade 7 and evaluate students’ views. With this aim in mind, five activities that were relevant to educational attainments of Grade 7 were developed according to the Multiple Intelligence Theory. Using purposive sampling strategy, 15 seventh-grade students with high mean scores in maths were selected. A questionnaire comprised of four open-ended items was used to collect students’ views. Collected data were analysed descriptively. To sum up the results, students asserted that it was enjoyable to do Multiple Intelligence activities, that learning the subject became more permanent with activities and that they were contented with classes. It is believed that such activities will enhance connecting the subject to other fields and everyday life, and that students’ perceptions about the value of maths will thus improve.

Çoklu Zekâ Kuramınının Kullanılabilirliğine İlişkin Öğrenci Görüşlerinin Değerlendirilmesi: Doğrusal Denklemler Ve Koordinat Sistemi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/1, 245 - 257, 01.07.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı, ortaokul 7. sınıf doğrusal denklemler ve koordinat sistemi konusunda çoklu zekâ kuramına göre hazırlanmış etkinlikleri tanıtmak ve öğrencilerin görüşlerini değerlendirmektir. Bu amaçla 7. Sınıf kazanımlara uygun olacak şekilde çoklu zekâ kuramına göre beş etkinlik geliştirilmiştir. Araştırmada amaçlı örneklem kapsamında, matematik ders notu ortalaması yüksek 15 yedinci sınıf öğrencisi örneklemi oluşturmaktadır. Öğrenci görüşlerini almak için dört sorudan oluşan açık uçlu anket uygulanmıştır. Öğrencilerin anket sorularına verdikleri cevaplar betimsel analiz yapılarak çözümlenmiştir. Çalışmanın sonucunda öğrenciler, genel olarak çoklu zekâ etkinlikleri ile ders işlenişinin eğlenceli olduğunu, konunun etkinlikler ile daha kalıcı olacağını düşündüklerini belirterek ders işlenişinden memnun olduklarını ifade etmişlerdir. Yapılan bu etkinlik çalışmaları ile konunun diğer disiplinler ile ilişkilendirilmesine ve günlük hayat ile ilişkilendirmesine katkı sağlanacağı, böylece matematiğin daha değerli ilgilenilmesi gereken bir ders olduğu konusunda öğrencilerin bakış açılarının değişimine katkı sunacağı düşünülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA68ZC58GN
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tamer Kutluca Bu kişi benim

İlhami Bulut Bu kişi benim

Zülküf Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2/1

Kaynak Göster

APA Kutluca, T., Bulut, İ., & Kılıç, Z. (2016). Çoklu Zekâ Kuramınının Kullanılabilirliğine İlişkin Öğrenci Görüşlerinin Değerlendirilmesi: Doğrusal Denklemler Ve Koordinat Sistemi. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 6(2/1), 245-257.