BibTex RIS Cite

A Review on the Use of Some Macrocyclic Receptors in Molecular Recognition

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 215 - 224, 01.04.2016

Abstract

The importance of molecular recognition studies in organic chemistry is increasing day by day. There are chiral molecules in the biomolecules in living cells and in the majority of pharmaceuticals and agrochemicals. Because they are the building blocks of biological molecules, molecular recognition studies with amine or protonated amine compounds is widespread interest. Many novel receptor compound was synthesized for in use recognition study of this chiral molecules. In this study, it conducted a review on the quantitative determination methods for used on recognition studies of four macrocyclic receptors with chiral organic ammonium salts and amino acids.

Bazı Makrosiklik Resöptörlerin Moleküler Tanımada Kullanılması Üzerine Bir Derleme

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 215 - 224, 01.04.2016

Abstract

Moleküler tanıma çalışmalarının organik kimyadaki önemi gün geçtikçe artmaktadır. Canlı hücrelerindeki biyomoleküllerde, tıbbi ve zirai ilaçların çoğunda kiral moleküller bulunmaktadır. Biyolojik moleküllerin temel yapı taşı olmalarından dolayı amin veya protonlanmış amin bileşikleri ile yapılan moleküler tanıma çalışmaları çok ilgi görmektedir. Bu kiral moleküllerin tanıma çalışmalarında kullanmak için de birçok yeni reseptör bileşik sentezlenmiştir. Bu çalışmada dört makrosiklik reseptörün kiral organik amonyum tuzları ve amino asitlerle tanıma çalışmalarında kullanılan nicel tayin yöntemleri üzerine bir inceleme yapılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA47NE43TA
Journal Section Makaleler
Authors

Murat Sünkür This is me

Publication Date April 1, 2016
Submission Date April 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Sünkür, M. (2016). Bazı Makrosiklik Resöptörlerin Moleküler Tanımada Kullanılması Üzerine Bir Derleme. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 6(1), 215-224.