BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Traditional Handicrafts on Regional Tourism: Southeastern Anatolia Case

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 899 - 908, 01.01.2012

Öz

Handicrafts have been the main materials since the existence of human in order to meet daily needs. By the time, these products have been exposed to some alterations according to environmental effects. Nonetheless, they have improved themselves by also reflecting emotions, artistic appreciation and cultural features, so they have become a tradition. These crafts have a great significance in tourism sector as well. They are so valuable products especially in culture tourism in context of development of the regions due to their cultural heritage identities. Southeastern Anatolia has a great potential in sense of culture tourism, because it has witnessed numerous civilizations through out the history, however there could not be any sufficient incomes from tourism. Relations between tourism and handicrafts are discussed in this study. Additionally, the ways that traditional crafts affect regional tourism in Southeastern Anatolia has been evaluated and some alternatives in regional tourism have been investigated.

GELENEKSEL EL SANATLARININ BÖLGE TURİZMİNE ETKİSİ: GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 899 - 908, 01.01.2012

Öz

El sanatları, insanoğlu var olduğundan beri doğanın koşullarına bağlı olarak insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Daha sonra gelişerek çevre şartlarına göre değişimler gösteren el sanatları, ortaya çıktığı toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır şekilde geleneksel hale gelmiştir. Üretildikleri çağa tanıklık eden belgeler olarak geleceğimize ışık tutan ve geçmişimizle bağlantı kurmamızı sağlayan turizm değerleri olmaları bakımından önemlidir. Özellikle kültür turizmi kapsamında korunarak pazarlanabilecek kültürel miras konumundaki geleneksel el sanatları bir bölgenin kalkınabilmesi için değerli bir araçtır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi de tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı kültür turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir, ancak bölgesel kalkınma bakımından turizmden yeterli fayda henüz sağlanamamaktadır. Bu çalışmada kültür turizmi, geleneksel el sanatları ve turizm arasındaki ilişkiler, geleneksel el sanatlarının turizmde pazarlanmasına değinilmiş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki geleneksel el sanatları ve bu el sanatlarının bölge turizmine etkisi incelenmiş, bu kapsamda alternatif yollar araştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA46ZD99VR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Bayazit Bu kişi benim

Uğur Ceylan Bu kişi benim

Uğur Saylan

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bayazit, M., Ceylan, U., & Saylan, U. (2012). GELENEKSEL EL SANATLARININ BÖLGE TURİZMİNE ETKİSİ: GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 1(1), 899-908.