BibTex RIS Kaynak Göster

IDENTITY AND CULTURE IN INTERNATIONAL RELATIONS

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 1183 - 1192, 01.01.2012

Öz

The aim of this study is to discuss whether the identity and culture, which are increasingly important, can be taken as a level of analysis and to make a little contribution to the discipline from this perspective. The systemically modification after 1990’s, appeared a new level of analysis such as ethnicity, identity, culture and civilization in the international relations, which is relatively new in social sciences. In this study, first the subject of level of analysis will be discussed in terms of international relations and then the concept of identity and culture will be defined. The theoretical discussions in the international relations will be reviewed especially in the axis of “critical period of discipline” and we will try to examine whether these notions are operational in international relations or not. At the conclusion, we will try to put forth how the discussions about identity and culture can affect the state’s position which is international relation’s basic level of analyze and how it made changes in disciplines borders.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE KÜLTÜR VE KİMLİK

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 1183 - 1192, 01.01.2012

Öz

Bu çalışmanın amacı uluslararası ilişkiler disiplini açısından giderek önem arz eden kimlik ve kültür konusunun bir analiz düzeyi olarak ele alınabilirliğini tartışmak ve disipline bu çerçeveden küçük bir katkı yapabilmektir. Sosyal bilimler içinde görece yeni bir bilim dalı olan uluslararası ilişkilerde 1990 sonrasında yaşanan sistemik değişiklik; etnisite, kimlik, kültür ve medeniyet gibi yeni analiz düzeyleri ortaya çıkartmıştır. Çalışmada öncelikle analiz düzeyi konusu uluslararası ilişkiler açısından ele alınacak, daha sonra kimlik ve kültür kavramları tanımlanacaktır. Uluslararası ilişkiler yazınındaki teorik tartışmalar özellikle “disiplinin eleştirel dönemi” ekseninde gözden geçirilecek ve söz konusu kavramların uluslararası ilişkiler açısından işlemsel olup, olmadığı konusu örnekler yardımıyla irdelenecektir. Sonuç kısmında, kimlik ve kültür çerçevesinde gelişen tartışmaların uluslararası ilişkilerin temel analiz birimi/ düzeyi olan devletin konumunu ne ölçüde etkilediği ve disiplinin sınırlarında nasıl bir değişme meydana getirmiş olabileceği ortaya konulmaya çalışılacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA49KY92MF
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serkan Kekevi Bu kişi benim

Gökmen Kılıçoğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kekevi, S., & Kılıçoğlu, G. (2012). ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE KÜLTÜR VE KİMLİK. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 1(1), 1183-1192.