Examination of Book Reading Views and Attitudes of Physical Education Teacher Candidates

Volume: 4 Number: 1 March 1, 2009
  • Hasan Fehmi Mavi
  • Bayram Çetin
TR EN

Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi

Öz

Farklı grupların okuma alışkanlığı üzerine yapılan çalışmalar benzer bir şekilde bu konuda Türk toplumunun zayıf olduğunu göstermektedir. Zamanı en iyi değerlendirme alışkanlıklarından biri olarak kabul edilen kitap okuma, her düzeydeki öğrenci ve birey için kazanılması gereken çok önemli bir beceridir. Okuma alışkanlığının temelleri anne-baba ve öğretmen yardımıyla çocuklukta atılmaktadır. Öğretmenlerin kitap okuyarak öğrencilerine iyi birer örnek olmaları onların gelecekte okuyan bireyler olmasına yardım etmektedir. Bu araştırma ile BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören öğretmen adaylarının kitap okuma alışkanlıkları ve kitap okumaya ilişkin görüş ve tutumları belirlenmeye çalışılmıştır. İlk bölümü demografik sorulardan ve ikinci bölümü de kitap okumaya ilişkin tutum ölçeğinden oluşan anket 120 öğretmen adayına (bayan=50, erkek=70 erkek) uygulanmıştır. Kitap okumaya ilişkin tutum ölçeği, geçerliği ve güvenirliği test edilmiş, altı boyuttan ve 30 sorudan oluşan bir ölçektir. Araştırma sonucunda, öğrencilerin çoğunluğu ailelerinin evinde kütüphane olmadığı belirlenmiştir (%61,7). Bayan öğretmen adayları kitap almak için erkeklerden daha çok para ayırmaktadırlar (Bayan=66,0%, Erkek=45,7%).

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Hasan Fehmi Mavi This is me

Bayram Çetin This is me

Publication Date

March 1, 2009

Submission Date

March 1, 2009

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2009 Volume: 4 Number: 1

APA
Mavi, H. F., & Çetin, B. (2009). Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 4(1), 1-11. https://izlik.org/JA44MZ87WB
AMA
1.Mavi HF, Çetin B. Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi. 2009;4(1):1-11. https://izlik.org/JA44MZ87WB
Chicago
Mavi, Hasan Fehmi, and Bayram Çetin. 2009. “Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş Ve Tutumlarının Değerlendirilmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi 4 (1): 1-11. https://izlik.org/JA44MZ87WB.
EndNote
Mavi HF, Çetin B (March 1, 2009) Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4 1 1–11.
IEEE
[1]H. F. Mavi and B. Çetin, “Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi”, CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, vol. 4, no. 1, pp. 1–11, Mar. 2009, [Online]. Available: https://izlik.org/JA44MZ87WB
ISNAD
Mavi, Hasan Fehmi - Çetin, Bayram. “Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş Ve Tutumlarının Değerlendirilmesi”. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 4/1 (March 1, 2009): 1-11. https://izlik.org/JA44MZ87WB.
JAMA
1.Mavi HF, Çetin B. Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi. 2009;4:1–11.
MLA
Mavi, Hasan Fehmi, and Bayram Çetin. “Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş Ve Tutumlarının Değerlendirilmesi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, vol. 4, no. 1, Mar. 2009, pp. 1-11, https://izlik.org/JA44MZ87WB.
Vancouver
1.Hasan Fehmi Mavi, Bayram Çetin. Beden Eğitimi Öğretmen Adaylarının Kitap Okumaya İlişkin Görüş ve Tutumlarının Değerlendirilmesi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi [Internet]. 2009 Mar. 1;4(1):1-11. Available from: https://izlik.org/JA44MZ87WB