BibTex RIS Cite

Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi

Year 2015, Volume: 10 Issue: 2, 34 - 47, 01.09.2015

Abstract

Elektromyostimülasyon (EMS), kas ya da sinir bölgelerine dışsal olarak uygulanan elektriksel akımlarla kas aktivasyonu elde etme ve bu yolla istemli olarak aktive edilmesi zor olan hızlı motor ünitelerin senkron katılımla antrene edilerek sportif performansta fonksiyonel artışlar elde etme amaçlı kullanılan, konvansiyonel olmayan yenilikçi bir antrenman metodudur. Bu derlemenin amacı EMS uygulamalarının önemli parametrelerini ve bu parametrelerin düzenlemelerindeki farklılıkların neler olduğunu ortaya koymak ve böylelikle son yıllarda giderek artan ve optimal bir antrenman metodunun olmadığı EMS antrenmanlarının daha iyi anlaşılarak optimal bir EMS antrenman uygulamasının planlanmasını ve bu yöntemi kullanmak isteyen araştırmacı ya da antrenörlerin göz önünde bulundurması gereken önemli bilgileri sağlayarak sporda daha etkin kullanımına katkıda bulunmaktır. Bu amaçtan hareketle derlemede insan bedenindeki iletimine dayalı olarak EMS’de kullanılan elektrik akımı ve çeşitlerinin genliği, genlik yükselişi ve düşüş zamanı, frekansı, atım süresi ve iş zamanının yanı sıra EMS antrenmanında kullanılan yüzeysel elektrotlar incelemiştir.

Electrical Current Parameters Related to Electromyostimulation and Their Methodology

Year 2015, Volume: 10 Issue: 2, 34 - 47, 01.09.2015

Abstract

Electromyostimulation (EMS), the electrical current applied externally muscle or nerve area to get muscle activation for the synchronous recruitment of fast motor units hard to be activated in voluntary contraction, is an unconventional and innovative training method used for the purpose of obtaining functional increases in athletic performance. The aim of this review was to reveal the important parameters of the EMS applications and the differences caused by their arrangements, to better understanding of EMS training, to plan of optimal EMS training application, to contribute to more effective use in sports by providing important information to researchers and coaches who want to use this method. Thus, this review focused on electrical current, amplitude, frequency, work time and the surface electrodes used in EMS training

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA28FY69PT
Journal Section Review
Authors

Celil Kaçoğlu This is me

Mehmet Kale This is me

Publication Date September 1, 2015
Submission Date September 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 10 Issue: 2

Cite

APA Kaçoğlu, C., & Kale, M. (2015). Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, 10(2), 34-47.
AMA Kaçoğlu C, Kale M. Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi. CBÜ BESBD. September 2015;10(2):34-47.
Chicago Kaçoğlu, Celil, and Mehmet Kale. “Elektromyostimülasyon Ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri Ve Metodolojisi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi 10, no. 2 (September 2015): 34-47.
EndNote Kaçoğlu C, Kale M (September 1, 2015) Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 10 2 34–47.
IEEE C. Kaçoğlu and M. Kale, “Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi”, CBÜ BESBD, vol. 10, no. 2, pp. 34–47, 2015.
ISNAD Kaçoğlu, Celil - Kale, Mehmet. “Elektromyostimülasyon Ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri Ve Metodolojisi”. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 10/2 (September 2015), 34-47.
JAMA Kaçoğlu C, Kale M. Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi. CBÜ BESBD. 2015;10:34–47.
MLA Kaçoğlu, Celil and Mehmet Kale. “Elektromyostimülasyon Ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri Ve Metodolojisi”. CBÜ Beden Eğitimi Ve Spor Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 2, 2015, pp. 34-47.
Vancouver Kaçoğlu C, Kale M. Elektromyostimülasyon ile İlgili Elektriksel Akım Parametreleri ve Metodolojisi. CBÜ BESBD. 2015;10(2):34-47.