BibTex RIS Cite

Evaluation of Problems for Employment of Immigrant Workers in Domestic Work

Year 2016, Volume: 7 Issue: 2, 65 - 77, 01.06.2016

Abstract

Domestic work has received increased attention in recent years. Employment oppurtunities in domestic work have diversified. Many foreigners mostly female workers are employed in domestic work. Particularly foreign females prefer to work in domestic work in Turkey. However, existing regulations are not sufficient to meet their needs. Domestic work will be an area of employment with increased significance in the future. Therefore, both the workers and their employers' duties and rights need to be stated extensively.

Ev Hizmetlerinde Göçmenlerin İstihdamına Yönelik Sorunlarının Değerlendirilmesi

Year 2016, Volume: 7 Issue: 2, 65 - 77, 01.06.2016

Abstract

Ev hizmetleri giderek artan bir önem kazanmaktadır. İstihdam olanakları çeşitlenerek artmaktadır. Ev hizmetlerinde başta kadınlar olmak üzere pek çok yabancı istihdam edilmektedir. Özellikle göçmen kadınlar ev hizmetlerinde çalışmayı tercih etmektedir. Ancak, konuyla ilgili mevzuat ihtiyaçların karşılanmasında yeterli olamamaktadır. Ev hizmetleri, gelecekte de önemi artan bir istihdam alanı olacaktır. Bu nedenle hem çalışanların, hem de çalıştıranların haklarının ve sorumluluklarının kapsamlı olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA97ZM77FV
Journal Section Articles
Authors

Suat Uğur This is me

Ekin Cansu Yanık This is me

Publication Date June 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Uğur, S., & Yanık, E. C. (2016). Ev Hizmetlerinde Göçmenlerin İstihdamına Yönelik Sorunlarının Değerlendirilmesi. Çalışma İlişkileri Dergisi, 7(2), 65-77.

Çalışma İlişkileri Dergisi, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa çıkarılan ulusal ve uluslararası hakemli bilimsel bir dergidir.