BibTex RIS Cite

Business Life Burnout Syndrome: A Study of Finance and Accounting For Determining The Level of Employees

Year 2013, Volume: 3 Issue: 2 - Sayı: 2 Cilt: 3 Ay:09 Yıl:2013, 1 - 17, 01.09.2013

Abstract

The aim of this study is to specify the burnout level of employees who work in SME’s finance
and financial affairs and also to establish, if any, significant differences about demographic
features. In the study, the survey method was adopted and Maslach Burnout Inventory was used.
The obtained data’s frequency values analyzed by using SPSS-15 with the help of t-test and
ANOVA. When the findings are evaluated within the scope of the research professionals, in
general, it’s found out that emotional exhaustion levels were low, desensitization levels were
normal and individual achievements were high. In this context, it can be stated that the employees
work in the field of accounting have low level of burnout.

İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma

Year 2013, Volume: 3 Issue: 2 - Sayı: 2 Cilt: 3 Ay:09 Yıl:2013, 1 - 17, 01.09.2013

Abstract

Çalışmanın amacı, KOBİ’lerin Finans ve Mali İşler Departmanı'nda çalışan muhasebe ve finans elemanlarının tükenmişlik düzeyinin belirlenmesi ve tükenmişlik düzeyleri ile demografik özellikleri arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Araştırma kapsamında uygulanan ankette, Maslach Tükenmişlik ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 15 kullanılarak frekans değerleri, t-testi ve ANOVA testi yardımıyla analiz edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular değerlendirildiğinde genel olarak araştırma kapsamındaki meslek elemanlarının duygusal tükenme düzeylerinin düşük, duyarsızlaşma düzeylerinin normal, kişisel başarı düzeylerinin ise yüksek olduğu saptanmıştır. Bu bağlamda, yapılan araştırma kapsamında muhasebe ve finans çalışanlarının düşük tükenme düzeylerine sahip oldukları ifade edilebilir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA45AY85UN
Journal Section Research Article
Authors

Elvan Okutan This is me

Şule Yıldız This is me

Filiz Konuk This is me

Publication Date September 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 3 Issue: 2 - Sayı: 2 Cilt: 3 Ay:09 Yıl:2013

Cite

APA Okutan, E., Yıldız, Ş., & Konuk, F. (2013). İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(2), 1-17.
AMA Okutan E, Yıldız Ş, Konuk F. İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. September 2013;3(2):1-17.
Chicago Okutan, Elvan, Şule Yıldız, and Filiz Konuk. “İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans Ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3, no. 2 (September 2013): 1-17.
EndNote Okutan E, Yıldız Ş, Konuk F (September 1, 2013) İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3 2 1–17.
IEEE E. Okutan, Ş. Yıldız, and F. Konuk, “İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, pp. 1–17, 2013.
ISNAD Okutan, Elvan et al. “İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans Ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3/2 (September 2013), 1-17.
JAMA Okutan E, Yıldız Ş, Konuk F. İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;3:1–17.
MLA Okutan, Elvan et al. “İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans Ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 3, no. 2, 2013, pp. 1-17.
Vancouver Okutan E, Yıldız Ş, Konuk F. İş Hayatında Tükenmişlik Sendromu: Finans ve Muhasebe Çalışanlarının Tükenmişlik Düzeylerinin Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;3(2):1-17.