BibTex RIS Cite

Usage of Data Mining at Financial Decision Making

Year 2014, Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 59 - 82, 01.04.2014

Abstract

The knowledge age requires controlling every kind of information. Recognition of patterns in data
may provide previously unknown and useful information that can provide competitive advantages.
If related techniques are applied on financial statements, it is possible to acquire valuable
information about companies’ financial situations. It is considered that data mining could be an
alternative of common financial analysis techniques such as vertical analysis, horizontal analysis,
trend analysis and ratio analysis. Against existing financial analysis methods, data mining provides
some advantages, which are ability of manipulation of huge data and competence of obtaining
previously unknown information. There exist two major constraints of data mining implementation
that are lack of experts on both data mining and related domains and cost of computer software
and hardware used

Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı

Year 2014, Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 59 - 82, 01.04.2014

Abstract

Çağımız bilgi çağı olup, her türlü bilgiye sahip olmayı gerektirmektedir. Veri içinden analizler yapılarak anlamlı örüntüler çıkartıldığında pek çok kimse tarafından bilinmeyen, rakiplerin önüne geçilmesini olanak veren anlamlı bilgiler elde edilebilir. İlgili yöntemler, şirketlerin finansal göstergeleri olan finansal tablolara uygulandığında, şirketlerin finansal davranışlarına ait faydalı bilgiler elde etmek mümkün olacaktır. Veri madenciliği, finansal analiz yöntemleri olarak çok yaygın kullanılan yatay analiz, dikey analiz, eğilim yüzdeleri analizi ve oran analizinin yanında beşinci finansal analiz yöntemidir. Veri madenciliğinin söz konusu bu analiz tekniklerine göre daha üstün olmasının nedeni, çok yoğun verileri kullanabilmesi ve pek çok kimse tarafından bilinmeyen bilgileri kullanıma sunmayı amaçlamasıdır. Veri madenciliğinin uygulanmasında en önemli iki kısıt; veri madenciliği ve veri madenciliğinin uygulanacağı alan bilgisine sahip uzman bulmaktaki zorluk ile kullanılacak bilgisayar yazılım ve donanımının oldukça maliyetli olmasıdır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA79UY42SS
Journal Section Research Article
Authors

Mehmet Özkan This is me

Levent Boran This is me

Publication Date April 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014

Cite

APA Özkan, M., & Boran, L. (2014). Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(1), 59-82.
AMA Özkan M, Boran L. Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. April 2014;4(1):59-82.
Chicago Özkan, Mehmet, and Levent Boran. “Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4, no. 1 (April 2014): 59-82.
EndNote Özkan M, Boran L (April 1, 2014) Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 1 59–82.
IEEE M. Özkan and L. Boran, “Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 1, pp. 59–82, 2014.
ISNAD Özkan, Mehmet - Boran, Levent. “Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4/1 (April 2014), 59-82.
JAMA Özkan M, Boran L. Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4:59–82.
MLA Özkan, Mehmet and Levent Boran. “Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 1, 2014, pp. 59-82.
Vancouver Özkan M, Boran L. Veri Madenciliğinin Finansal Kararlarda Kullanımı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4(1):59-82.