BibTex RIS Cite

The Important of the Usage of Information Technology during the Local Services: Special Provincial Administration of Kırşehir

Year 2014, Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 203 - 222, 01.04.2014

Abstract

The development of information and communication technologies has accelerated public service
delivery through the application of information technologies in the world. In addition to these
improvements, as a consequence of the reform efforts in the 2000s, important changes have
occurred in the quality and quantity of the duties of local governments. It is expressed that the
usage of information technologies for public service provision is making important contribution to
local governments to fulfill their duties and responsibilities. In this paper aims the analyze that the
usage of information technology during the local services delivery at The Special Provincial
Administration of Kırşehir. Survey and interview were used as a method of the field research and
additionally, the web site of the institute was analyzed. The results of the survey revealed that it
has made progress in the efforts of computerization and web site development. The institute is
expected to show progress on online service delivery and online management

Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi

Year 2014, Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014, 203 - 222, 01.04.2014

Abstract

Dünyada bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de kamusal hizmetlerin bilişim teknolojileri aracılığı ile sağlanmasına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Bu gelişmelerin yanısıra 2000’li yıllarda yapılan reform çalışmaları sonucunda yerel yönetimlerin görevlerinin niteliğinde ve niceliğinde önemli değişimler meydana gelmiştir. Bilişim teknolojilerinin hizmet sunumu ve karar verme süreçlerinde kullanımı, yerel yönetim birimlerinin kendilerinden beklenen görev ve sorumluluklarının üstesinden gelebilmelerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu çalışma, Kırşehir İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen yerel hizmet sunumunda bilişim teknolojileri kullanımını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışma, alan araştırmasına dayanmaktadır. Alan araştırmasında anket ve mülakat yöntemleri kullanılmış ve ayrıca kurumun web sitesi analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre kurum, internet kullanıcılığı ve hizmetlerin internet aracılığı ile sunumu açısından gelişme aşamasındadır. İnternet aracılığı ile hizmet sunumu ve yönetimin internete taşınması konusunda çalışmaların devam etmesi beklenmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA38EA59MY
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Kocaoğlu This is me

Filiz Tufan Emini This is me

Publication Date April 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 4 Issue: 1 - Sayı: 1 Cilt: 4 Ay:04 Yıl:2014

Cite

APA Kocaoğlu, M., & Emini, F. T. (2014). Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(1), 203-222.
AMA Kocaoğlu M, Emini FT. Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. April 2014;4(1):203-222.
Chicago Kocaoğlu, Mustafa, and Filiz Tufan Emini. “Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4, no. 1 (April 2014): 203-22.
EndNote Kocaoğlu M, Emini FT (April 1, 2014) Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 1 203–222.
IEEE M. Kocaoğlu and F. T. Emini, “Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 1, pp. 203–222, 2014.
ISNAD Kocaoğlu, Mustafa - Emini, Filiz Tufan. “Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4/1 (April 2014), 203-222.
JAMA Kocaoğlu M, Emini FT. Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4:203–222.
MLA Kocaoğlu, Mustafa and Filiz Tufan Emini. “Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 4, no. 1, 2014, pp. 203-22.
Vancouver Kocaoğlu M, Emini FT. Yerel Hizmet Sunumunda Bilgi Teknolojisi Kullanımının Önemi Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma: Kırşehir İl Özel İdaresi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4(1):203-22.