BibTex RIS Cite

The Effect of Work Role Ambiguity on Workplace Procrastination: A Research on the Service Industry

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 87 - 112, 01.04.2016

Abstract

The aim of this study is to research the effect of work role ambiguity on workplace
procrastination. Work role ambiguity was represented with work method ambiguity, work
scheduling ambiguity and performance evaluation standards ambiguity aspects in this study.
Workplace procrastination was expressed with behavioral procrastination and decisional
procrastination aspects. It was used the survey method at this study and the surveys were
administered to employees of the service industry. According to the research results, it was proved
that there is a positive and significant relationship between the aspects of work role ambiguity and
workplace procrastination. Moreover, it was found that there is a positive effect of work role
ambiguity on workplace procrastination.

İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 87 - 112, 01.04.2016

Abstract

Bu çalışmanın amacı, iş rolü belirsizliğinin işyeri prokrastinasyonu üzerine olan etkisini araştırmaktır. Çalışmada iş rolü belirsizliği; iş yöntemi belirsizliği, iş planlaması belirsizliği ve performans değerlendirme standartlarına ilişkin belirsizlik boyutlarıyla ifadelendirilmiştir. İşyeri prokrastinasyonu, davranışsal prokrastinasyon ve kararsal prokrastinasyon boyutlarıyla temsil edilmiştir. Araştırmada anket yöntemi kullanılmış olup, anketler hizmet sektörü çalışanlarına uygulanmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, iş rolü belirsizliği boyutları ile işyeri prokrastinasyonu boyutları arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki ve iş rolü belirsizliğinin işyeri prokrastinasyonu üzerinde pozitif yönde bir etkisi olduğu anlaşılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA33EF95YB
Journal Section Research Article
Authors

Guzel Sadykova

Publication Date April 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Sadykova, G. (2016). İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 87-112.
AMA Sadykova G. İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. April 2016;6(1):87-112.
Chicago Sadykova, Guzel. “İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, no. 1 (April 2016): 87-112.
EndNote Sadykova G (April 1, 2016) İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 1 87–112.
IEEE G. Sadykova, “İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 87–112, 2016.
ISNAD Sadykova, Guzel. “İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/1 (April 2016), 87-112.
JAMA Sadykova G. İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:87–112.
MLA Sadykova, Guzel. “İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, 2016, pp. 87-112.
Vancouver Sadykova G. İş Rolü Belirsizliğinin İşyerindeki Erteleme Alışkanlığı (Prokrastinasyon) Üzerine Etkisi: Hizmet Sektörüne Yönelik Bir Araştırma. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(1):87-112.