Son yıllar zarfında, Formpza ve Japonyada yetişen kâfur ağaç¬larından elde edilen tabiî kâfur ile Pinen’den yapılan sun’î kâfurdan ayrı olarak, bazı memleketlerde kâfur ihtiva eden Labiatae familyasına men¬sup Ocimum türlerinin kültüre alınması ve kâfur verimi üzerinde dene¬meler yapılmaktadır.
Bu mesaide Antalya sıcak iklim nebatları ıslah istasyonu tarafın¬dan denemelere alınmış olan Ocimum kilimandscharicum bitkisinin 1947 ve 1948 yıllarına ait yaz ve sonbahar mahsullerinin kâfur ve kâfur yağ¬ları üzerinde araştırmalar yapılmıştır.
lîncelenen bitkide kâfurun, asıl kâfur ağacının aksine olarak, en çok yapraklarda bulunduğu tesbit edilmiştir
| Primary Language | English | 
|---|---|
| Subjects | Chemical Engineering | 
| Journal Section | Research Article | 
| Authors | |
| Publication Date | January 1, 1952 | 
| Published in Issue | Year 1952 Volume: 04 | 
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series B Chemistry and Chemical Engineering

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.