Bu çalışmada ülkemizde oldukça kolay yetişen ve çok tüketilen Kavunun yaz ay-larında çevre kirlenmesinde de büyük katkısı olan çekirdek ve yenmeyen kısımlarının değerlendirilmesi amaçlandı. Bunun için ilk basamak olarak çekirdek yağı extraksiyon yöntemi ile alınarak bileşimi incelendi. Bu çalışmada kromatografik ve spektrofotometrik yöntemlerle NMR yöntemi uygulandı. Kavun artık maddesinden elde edilen yağın büyük bir bölümünün Linolasit içeren trighseridlerden oluştuğu saptandı. Ayrıca besin yönünden yağdan daha yararlı olan Lesitin, Kephalin gibi Phospholipidleri de içerdiği görüldü.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Chemical Engineering |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1979 |
Published in Issue | Year 1979 Volume: 25 |
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series B Chemistry and Chemical Engineering
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.