Bu çalışma, 2017 yılı vejetasyon periyodunda Konya
ili, Selçuklu ilçesi,nde yetiştirilen 1103 Paulsen asma anacı üzerine aşılı
altı yaşındaki Italia (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde
gerçekleştirilmiştir. Araştırmada,
Doz 0(Kontrol) (0 ml
TKİ-Hümas / 5 litre su), Doz 1 (167 ml TKİ-Hümas / 5 litre su), Doz 2 (333 ml
TKİ-Hümas / 5 litre su), Doz 3 (500 ml TKİ-Hümas / 5 litre su), Doz 4 (667 ml
TKİ-Hümas/5 litre su) uygulamalarının Italia üzüm çeşidinde üzüm verimi ve
kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Bulgulara göre, en yüksek üzüm verimi
4.81 kg/asma ile Doz 2 ve 4.57 kg/asma ile Doz 4 uygulamalarında; en yüksek
salkım ağırlığı 380.13 g ile Doz 2 uygulamasında; en yüksek 100 tane ağırlığı
518.85 g ile Doz 2, 498.50 g ile Doz 4 ve 497.03 g ile Doz 3 uygulamalarında;
en yüksek olgunluk indisi 30.44 ile Doz 0 uygulamasında; en yüksek şıra
randımanı 706.67 ml/kg ile Doz 4 uygulamasında belirlenmiştir. Italia üzüm
çeşidinde, üzüm verimi, salkım ağırlığı ve 100 tane ağırlığı değerlerini
artırmak için Doz 2 (333 ml TKİ-Hümas / 5 litre su) uygulaması tavsiye
edilebilir.
Subjects | Agricultural Engineering |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 26, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 5 Issue: 2 |