Although different areas and products are involved in
manufacturing companies, various machinery and equipment work together in
production processes. Noises released into the environment can reach values
that the employees may find intolerable as stated in the laws and regulations.
While that in itself may generate unusual external impacts that cause
discomfort for an employee on a spectrum ranging from mild to severe, the
duration of exposure is also very important. For the purposes of this study,
noise measurements were made in a nail-manufacturing company to determine the
effect of noise on the employees. The lowest-highest measurement values
recorded in the company’s machinery unit were 86,1-101,6 dB(A). It is obvious
that due to the high noise level taken from this region, it will have negative
effects on employee health. In addition to the measures taken in the workplace,
it can be said that taking other preventive measures mentioned in laws and
regulations will be beneficial.
İmalat
işletmelerinde farklı alanlar ve ürünler konu olsa da, üretim için birçok
makina ve ilgili elemanlar birlikte çalışmaktadır. Ortama yayılan sesler, kanun
ve yönetmeliklerde belirtildiği şekilde çalışanın tahammül edemediği değerlere
ulaşabilir. Bu durum birey için normal dışı, rahatsızlık veren ve düzeyi azdan
çoğa farklı dış etkiler olup, maruz kalma süreleri de oldukça önemlidir. Bu
çalışmada çivi imalatı yapan bir işletmede, çalışanlar üzerine gürültünün
etkisini belirleyebilmek için gürültü ölçümleri yapılmıştır. İşletmede makine
ünitesinde en düşük-en yüksek ölçüm değerleri 86,1-101,6 dB(A) olarak elde
edilmiştir. Bu bölgeden alınan yüksek gürültü seviyesi nedeniyle, çalışan
sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olacağı açıktır. İşyerinde alınan önlemlere ek olarak, yasa ve
yönetmeliklerde belirtilen diğer önleyici önlemlerin alınmasının yararlı
olacağı söylenebilir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Araştırma Makalesi |
Authors | |
Publication Date | May 30, 2019 |
Acceptance Date | March 14, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 5 Issue: 1 |