Amaç: Çalışmanın amacı, farklı konsantrasyonlarda borik asit uygulanan yeşil çayın MCF-7 hücrelerinde ısı şoku proteini (HSP) 70 ve HSP 90 üzerine etkilerini incelemektir.
Gereç ve Yöntem: Camelia sinensis (yeşil çay)’in yetiştirildiği toprağa 0 mg/m2 (grup 1), 100 mg/m2 (grup 2), 300 mg/m2 (grup 3) ve 500 mg/m2 (grup 4) borik asit sodyum tetraborat tamponu içerisinde uygulandı. Toplanan yeşil çay yaprakları kurutuldu ve 40 dakika boyunca 80° C'de suda demlendi. Sitotoksisite MTT yöntemi ile analiz edildi. Hazırlanan yeşil çay ekstraktları (250 μg/ml) MCF-7 hücrelerine uygulandı. HSP 70 ve HSP 90'ın mRNA ekspresyonları qRT-PZR ile HSP 70 ve HSP 90 protein seviyeleri Western blotting yöntemi ile belirlendi.
Bulgular: 100 ve 500 mg/m2 borik asit uygulanan yeşil çay ekstraktları MCF-7 hücrelerinde HSP 90 mRNA ekspresyonunu borik asit içermeyen yeşil çay ekstraktına göre arttırdı. Borik asit uygulanmış yeşil çay ekstraktı ve borik asit içermeyen yeşil çay ekstraktının MCF-7 hücrelerindeki HSP 70 ve HSP 90 protein seviyeleri arasında herhangi bir değişiklik saptanmadı.
Sonuç: Bulgularımıza göre, MCF-7 hücrelerinde HSP 70 ve HSP 90'ın protein ekspresyonları borik asit uygulanmış ve uygulanmamış yeşil çay ekstraktları ile değişmedi.
Purpose: The study aims to examine the effects of boric acid at different concentrations applied to green tea on heat shock protein (HSP) 70 and HSP 90 in MCF-7 cells.
Materials and Methods: Boric acid in sodium tetraborate buffer of 0 mg/m2 (group 1), 100 mg/m2 (group 2), 300 mg/m2 (group 3), and 500 mg/m2 (group 4) were applied to soil where Camelia sinensis (green tea) grown. The collected green tea leaves were dried and brewed in water at 80°C for 40 minutes. Cytotoxicity was analyzed by MTT method. The prepared green tea extracts (250 μg/ml) were applied to MCF-7 cells. The mRNA expressions of HSP 70 and HSP 90 were determined by qRT-PCR. The HSP 70 and HSP 90 protein levels were measured by Western blotting method.
Results: 100 and 500 mg/m2 boric-acid-applied green tea extracts increased HSP 90 mRNA expressions in MCF-7 cells compared to green tea extract without boric acid. HSP 70 and HSP 90 protein levels did not show any change between MCF-7 cells with boric-acid-applied green tea extract and green tea extract without boric acid.
Conclusion: According to our results, the protein expressions of HSP 70 and HSP 90 in MCF-7 cells changed by neither boric-acid-applied green tea extracts nor green tea extracts without any boric-acid-applied.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Health Care Administration |
Journal Section | Research |
Authors | |
Publication Date | March 31, 2019 |
Acceptance Date | August 20, 2018 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 44 Issue: 1 |