Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?

Volume: 17 Number: 3 September 1, 2008
  • Yrd.doç.dr. Aydan Kansu
  • Doç.dr. Cem Mehmet Baydur
EN TR

Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?

Abstract

Döviz kuru ve faiz arasındaki ilişkiler iktisat literatürünün en tartışmalı konularından biridir Sermaye çıkışı sonucu kurda yaşanan istikrarsızlığı gidermek için faizlerin arttırılmasını savunan geleneksel görüşle tam aksine finansal kırılganlıkların yüksek olduğu bir ekonomide sermaye çıkışını faizleri yükselterek durdurmanın mümkün olmadığını faizle kur arasındaki ilişkinin doğru yönlü olduğunu iddia eden revizyonist görüş bu makalenin inceleme konusunu oluşturmaktadır Her iki görüş nominal kurları reel kurlarla bağlantılı kullanarak hipotezlerini ortaya koymakta ve değişik ülkelerden elde edilen ampirik gözlemleri ile desteklemektedir Makale de Türkiye Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizleri ile 2006 Mayıs ayında kurlarda yaşanan istikrarsızlığı para politikasıyla savunmanın yarattığı sonuç geleneksel ve revizyonist görüş açısından değerlendirilmektedir Sonuç olarak Türkiye açısından geleneksel ve revizyonist görüş tanımladıkları ekonomik koşullar geçerli olduğu zaman para politikası etkin olabilmektedir Anahtar Kelimeler: Faiz oranı döviz kuru döviz krizi para politikası CAN HIGH INTEREST RATE BE USED AS A DEFENCE MECHANISM ON FIXED AND FLEXIBLE EXCHANGE RATE REGIMES?

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Yrd.doç.dr. Aydan Kansu This is me

Doç.dr. Cem Mehmet Baydur This is me

Publication Date

September 1, 2008

Submission Date

December 29, 2013

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Volume: 17 Number: 3

APA
Kansu, Y. A., & Baydur, D. C. M. (2008). Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi? Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 17(3), 241-258. https://izlik.org/JA93HE62GX
AMA
1.Kansu YA, Baydur DCM. Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi? Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2008;17(3):241-258. https://izlik.org/JA93HE62GX
Chicago
Kansu, Yrd.doç.dr. Aydan, and Doç.dr. Cem Mehmet Baydur. 2008. “Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?”. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 17 (3): 241-58. https://izlik.org/JA93HE62GX.
EndNote
Kansu YA, Baydur DCM (September 1, 2008) Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi? Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 17 3 241–258.
IEEE
[1]Y. A. Kansu and D. C. M. Baydur, “Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?”, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 17, no. 3, pp. 241–258, Sept. 2008, [Online]. Available: https://izlik.org/JA93HE62GX
ISNAD
Kansu, Yrd.doç.dr. Aydan - Baydur, Doç.dr. Cem Mehmet. “Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?”. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 17/3 (September 1, 2008): 241-258. https://izlik.org/JA93HE62GX.
JAMA
1.Kansu YA, Baydur DCM. Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi? Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2008;17:241–258.
MLA
Kansu, Yrd.doç.dr. Aydan, and Doç.dr. Cem Mehmet Baydur. “Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi?”. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 17, no. 3, Sept. 2008, pp. 241-58, https://izlik.org/JA93HE62GX.
Vancouver
1.Yrd.doç.dr. Aydan Kansu, Doç.dr. Cem Mehmet Baydur. Yüksek Faiz Sabit Ve Esnek Kur Sisteminde Savunma Mekanizması Olarak Kullanılabilir Mi? Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi [Internet]. 2008 Sep. 1;17(3):241-58. Available from: https://izlik.org/JA93HE62GX