The study's focus was livestock enterprise business management. In order to achieve this, 67 employees of intensive businesses with a capacity of 100 to 400 heads participated in a face-to-face survey. The survey consisted of questions intended to collect information on job descriptions, duties, demographics, and specifics of business management from the employees. The study found that 52.24% of the staff members have six to ten years of experience. While 40.00% of workers prefer to work alone, 43.00% of workers report needing assistance while at work. Of those questioned, 43.28% said they knew what to do in an emergency. As a result, it is acknowledged that employee success and productivity enable business productivity.
Akın, A.C., Sipahi, C., Çevrimli, M.B., Mat, B., Günlü, A., 2020. Büyükbaş hayvancılık işletmelerinde yöneticilerin işgücü memnuniyet düzeyleri. MAE Vet Fak Derg. 2020; 5(2) 48-57
Bingöl, S., Kara, A.M., Göncü, S., 2014. Kadınların Hayvancılıktaki Önemi. X. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi, Mayıs, 2014, Kayseri (Poster sunum)
Bumin, B., 1989. İşletme Organizasyonlarının Yönetimi, Bizim Büro Basımevi, Ankara, 165s.
Can, S., Meral, H., Göncü, S., Görgülü, M., 2013. Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sürü Yönetim Kontrolü. IX. Ulusal
Zootekni Öğrenci Kongresi, Mayıs, 2013, Erzurum.
Göncü, S., Bayram, A., Uslucan, B., Yapça, İ., 2010. Hayvancılık İşletmelerinde Çalışan Faktörü ve Üretime Etkileri. Hasad Dergisi, Ocak-Şubat, 2010 Yıl 25 sayı 297, 44-49.
Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi
Year 2023,
Volume: 38 Issue: 2, 254 - 265, 29.12.2023
Çalışmada hayvancılık işletmelerinde iş yönetimi konusu üzerinde durulmuştur. Çalışmada anketler 100 ila 400 baş kapasiteli entansif işletmelerde çalışan 67 kişi yüz yüze olarak yürütülmüştür. Anket soruları arasında çalışan demografik bilgileri, görevleri, görev tanımları ve iş yönetimine ait bilgileri içerecek şekilde hazırlanan sorular yer almıştır. Araştırma sonucunda %52.24’ı 6 ile 10 arası tecrübeye sahip olduğu anlaşılmaktadır. Çalışırken yardıma ihtiyaç duyan %43.00, yalnız iş yapmayı seven ise %40.00 düzeyindedir. Acil durumlar konusunda bilgi sahibiyim diyebilen %43.28’dür. Sonuç olarak işletmelerde verimliliğin, çalışanların başarılı ve verimli çalışması ile mümkün olduğu anlaşılmaktadır.
Akın, A.C., Sipahi, C., Çevrimli, M.B., Mat, B., Günlü, A., 2020. Büyükbaş hayvancılık işletmelerinde yöneticilerin işgücü memnuniyet düzeyleri. MAE Vet Fak Derg. 2020; 5(2) 48-57
Bingöl, S., Kara, A.M., Göncü, S., 2014. Kadınların Hayvancılıktaki Önemi. X. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi, Mayıs, 2014, Kayseri (Poster sunum)
Bumin, B., 1989. İşletme Organizasyonlarının Yönetimi, Bizim Büro Basımevi, Ankara, 165s.
Can, S., Meral, H., Göncü, S., Görgülü, M., 2013. Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sürü Yönetim Kontrolü. IX. Ulusal
Zootekni Öğrenci Kongresi, Mayıs, 2013, Erzurum.
Göncü, S., Bayram, A., Uslucan, B., Yapça, İ., 2010. Hayvancılık İşletmelerinde Çalışan Faktörü ve Üretime Etkileri. Hasad Dergisi, Ocak-Şubat, 2010 Yıl 25 sayı 297, 44-49.
Goncu, S. (2023). Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 38(2), 254-265.
AMA
Goncu S. Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. December 2023;38(2):254-265.
Chicago
Goncu, Serap. “Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri Ve Yönetimi”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi 38, no. 2 (December 2023): 254-65.
EndNote
Goncu S (December 1, 2023) Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 38 2 254–265.
IEEE
S. Goncu, “Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi”, Çukurova J. Agric. Food. Sciences, vol. 38, no. 2, pp. 254–265, 2023.
ISNAD
Goncu, Serap. “Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri Ve Yönetimi”. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 38/2 (December 2023), 254-265.
JAMA
Goncu S. Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 2023;38:254–265.
MLA
Goncu, Serap. “Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri Ve Yönetimi”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, vol. 38, no. 2, 2023, pp. 254-65.
Vancouver
Goncu S. Hayvancılık İşletmelerinde Günlük İş Rutinleri ve Yönetimi. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 2023;38(2):254-65.
From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.