Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım

Volume: 1 Number: 4 June 1, 1999
  • Ramazan Buyrukçu
EN TR

Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım

Abstract

Bu çalışmada genel eğitim- öğretimin öğretim unsurları itibariyle din öğretimi ve eğitimi alanına farklı yansımalarını ve öğretim unsurlarının ve birbirleriyle olan ilişkilerinin iyi tespit ve değerlendirmelerinin problemin teşhis ve tedavisindeki önemini esas alınmıştır. Böylece "Orta Öğretim kurumlarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretimi" öğretim unsurları itibariyle (öğrenci öğretmen, amaç , program, metod) tartışmaya açmak amaçlanmıştır. Bu unsurların hepsi tek başına araştırılabilecek kadar geniş bir alana sahip olmakla birlikte, bu çalışmada konunun tartışmaya ve araştırılmaya açılması için genel bir görünüm sunmak amaçlanmıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Ramazan Buyrukçu This is me

Publication Date

June 1, 1999

Submission Date

November 11, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 1999 Volume: 1 Number: 4

APA
Buyrukçu, R. (1999). Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım. Dini Araştırmalar, 1(4), 177-194. https://izlik.org/JA46KL27TN
AMA
1.Buyrukçu R. Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım. THE JOURNAL OF RELIGIOUS STUDIES. 1999;1(4):177-194. https://izlik.org/JA46KL27TN
Chicago
Buyrukçu, Ramazan. 1999. “Ortaokullardaki Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım”. Dini Araştırmalar 1 (4): 177-94. https://izlik.org/JA46KL27TN.
EndNote
Buyrukçu R (June 1, 1999) Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım. Dini Araştırmalar 1 4 177–194.
IEEE
[1]R. Buyrukçu, “Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım”, THE JOURNAL OF RELIGIOUS STUDIES, vol. 1, no. 4, pp. 177–194, June 1999, [Online]. Available: https://izlik.org/JA46KL27TN
ISNAD
Buyrukçu, Ramazan. “Ortaokullardaki Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım”. Dini Araştırmalar 1/4 (June 1, 1999): 177-194. https://izlik.org/JA46KL27TN.
JAMA
1.Buyrukçu R. Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım. THE JOURNAL OF RELIGIOUS STUDIES. 1999;1:177–194.
MLA
Buyrukçu, Ramazan. “Ortaokullardaki Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım”. Dini Araştırmalar, vol. 1, no. 4, June 1999, pp. 177-94, https://izlik.org/JA46KL27TN.
Vancouver
1.Ramazan Buyrukçu. Ortaokullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimine Genel Bir Yaklaşım. THE JOURNAL OF RELIGIOUS STUDIES [Internet]. 1999 Jun. 1;1(4):177-94. Available from: https://izlik.org/JA46KL27TN