BibTex RIS Cite

TÜRKİYE’DE REHBERLİK VE DANIŞMANLIK ANLAYIŞIYLA DENETİM: UYGULAMA, SORUNLAR VE DEĞERLENDİRMELER

Year 2009, Issue: 2, 44 - 51, 13.07.2016

Abstract

Denetimin amaçları arasında bir tarafa düzenlemelere uygunluğun denetimini diğer tarafa da işin nasıl daha iyi yapılacağının ortak akılla ortaya çıkarılmasını koyarsak, klasik denetim anlayışında ikincisinin fazlaca bir yerinin olmadığı görülecektir. Diğer yandan, yönetimin buna ne kadar hazır olduğu ve bunu ne kadar istediği de tartışmalıdır. Keskin yetki ve sorumluluk ayrılıkları ve bürokratik çatışmaların yer aldığı klasik bürokrasi anlayışıyla, hangi performans düzeyiyle neyin üretildiğine değer veren yeni anlayış arasındaki çatışmanın çözümüne yönetim ve denetimin birlikte bütüncül bir anlayış farkıyla ele alınması durumunda katkıda bulunulabileceği söylenebilir.

Year 2009, Issue: 2, 44 - 51, 13.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA47MM39FB
Journal Section Makale
Authors

Yaşar Okur This is me

Publication Date July 13, 2016
Published in Issue Year 2009 Issue: 2

Cite

APA Okur, Y. (2016). TÜRKİYE’DE REHBERLİK VE DANIŞMANLIK ANLAYIŞIYLA DENETİM: UYGULAMA, SORUNLAR VE DEĞERLENDİRMELER. Denetişim(2), 44-51.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.