LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ

Number: 17 December 1, 2005
TR EN

LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ

Abstract

Bu bildiride, halen uygulamada olan Resim-Iş Eğitimi lisans Programının (Discipline Based Art Education), ak-sayan yönlerine vurgu yapılarak; lisansüstü sanat eğitimde, sanat eleştirisi dersi nasıl olmalı, sorusuna yanıt aranmıştır. Sanat eleştirisinin, sanat kuramlarıyla ilişkisi açıklanmış ve 20. yüzyıl düşün- sanat ve eleştiri ortamında gelişen görüşlerin, bir müfredat kapsamında ele alınması gerektiği belirtilmiştir. Güncel sanat olaylarıyla, sanat eleştirisi arasındaki bağıntıya, eleştiri metinlerinin ereği kendinde (autothelos) eğitsel yanına ve yaratıcı düşünceye katkısına dikkat çekilmiştir.

Keywords

Görsel Sanatlar, Sanat Eğitimi, Sanat Eleştirisi

References

  1. No references found
APA
İnce, B. (2005). LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, 17. https://izlik.org/JA83BP39BD
AMA
1.İnce B. LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi. 2005;(17). https://izlik.org/JA83BP39BD
Chicago
İnce, Bekir. 2005. “LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, nos. 17. https://izlik.org/JA83BP39BD.
EndNote
İnce B (December 1, 2005) LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi 17
IEEE
[1]B. İnce, “LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ”, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, no. 17, Dec. 2005, [Online]. Available: https://izlik.org/JA83BP39BD
ISNAD
İnce, Bekir. “LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi. 17 (December 1, 2005). https://izlik.org/JA83BP39BD.
JAMA
1.İnce B. LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi. 2005. Available at https://izlik.org/JA83BP39BD.
MLA
İnce, Bekir. “LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ”. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi, no. 17, Dec. 2005, https://izlik.org/JA83BP39BD.
Vancouver
1.Bekir İnce. LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi [Internet]. 2005 Dec. 1;(17). Available from: https://izlik.org/JA83BP39BD