BibTex RIS Cite
Year 2005, Issue: 17, - , 01.12.2005

Abstract

In this study, some of masters and doctorate programs on physics education in Turkey and some foreign countries, were investigated and compared. Investigation includes course content and titles of graduate programs in different universities. Results were compared with the similar programs of some universities in foreign countries, then suggestions were made in order to evaluate more efficient graduate programs in Turkey.

FİZİK EĞİTİMİ BİLİMDALI, TEZLİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Year 2005, Issue: 17, - , 01.12.2005

Abstract

Bu çalışmada, ülkemizdeki ve yurt dışındaki bazı fizik eğitimi tezli yüksek lisans, doktora programlarının incelenmesi ve karşılaştırılması yapıldı. inceleme genel olarak farklı üniversitelerdeki tezli lisansüstü programlarının içerdiği dersler ve bu derslerin içerikleri açısından yapıldı. Elde edilen sonuçlar, yurt dışındaki bazı üniversitelerin aynı türdeki programları ile karşılaştırılarak ülkemizdeki fizik eğitimi tezli lisansüstü programlarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için öneriler sunuldu.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA45YG25FS
Journal Section Articles
Authors

Zafer Tanel This is me

Özlem Epik This is me

Mustafa Erol This is me

Publication Date December 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Issue: 17

Cite

APA Tanel, Z., Epik, Ö., & Erol, M. (2005). FİZİK EĞİTİMİ BİLİMDALI, TEZLİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi(17).