Lebîb Mehmed Efendi’nin Tuhfe ve Nuhbe’ye Tazmînâtı

Number: 7 July 1, 2013
  • Tuncay Öztürk
TR EN

Lebîb Mehmed Efendi’nin Tuhfe ve Nuhbe’ye Tazmînâtı

Öz

Manzum sözlüklerin bir kısmı yazıldıkları dönemlerde ve daha sonralarında okullarda ders kitabı olarak okutulmuş, bazılarına şerhler, tazmînâtlar yazılmıştır. Lebîb Mehmed Efendi 1785’te İstanbul’da doğmuş, çeşitli devlet görevlerinde bulunduktan sonra 1867 yılında vefat etmiştir. Lebîb Efendi, Tuhfe ve Nuhbe’ye yazdığı tazmînatını 1847 yılında tamamlamıştır. Manzum bir sözlük olan bu eser toplam 55 varakdır. 660 beyit ve bir tahmisten oluşmaktadır. Bu çalışmayla amacımız bu manzum sözlüğün metnini bilim âleminin istifâdesine sunmaktır.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Tuncay Öztürk This is me

Publication Date

July 1, 2013

Submission Date

August 21, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2013 Number: 7

APA
Öztürk, T. (2013). Lebîb Mehmed Efendi’nin Tuhfe ve Nuhbe’ye Tazmînâtı. Dil Ve Edebiyat Araştırmaları, 7. https://izlik.org/JA79BT64PM

Journal of Language and Literature Studies is licensed under the Creative Commons Attribution-Non-Commercial-NoDerivatives 4.0 International Licence (CC BY-NC-ND 4.0).