Book Review

Avner Wishnitzer. Reading Clocks Alla Turca: Time and Society in the Late Ottoman Empire

Volume: 22 Number: 43 December 1, 2017
  • Aytaç Yıldız

Avner Wishnitzer. Reading Clocks Alla Turca: Time and Society in the Late Ottoman Empire

Öz

Yazar, Osmanlı’da zaman meselesi ile ilgili az sayıda çalışma yapıldığını ve bunların da saat üretimi, saat kuleleri gibi spesifik başlıklarla sınırlı kaldığını belirtmekte, ayrıca Osmanlı zaman pratiklerinin tartışıldığı metinlerde konunun daima teleolojik kavramlarla yürütüldüğü tespitiyle, meydana gelen değişikliklerin arkasındaki aktörlerin dünya görüşünün ve içinde bulundukları şartların ihmal edildiğini dile getirmektedir. Bu nedenle de haklı olarak, Osmanlı zamansallığına dair ilk kez bu kitapta kapsamlı bir analiz sunulduğunu belirtmekte. 

Anahtar Kelimeler

References

  1. Avner Wishnitzer. Reading Clocks Alla Turca: Time and Society in the Late Ottoman Empire. Chicago: University of Chicago Press Publication, 2015.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Book Review

Authors

Aytaç Yıldız This is me

Publication Date

December 1, 2017

Submission Date

November 7, 2017

Acceptance Date

October 12, 2019

Published in Issue

Year 2017 Volume: 22 Number: 43

Chicago
Yıldız, Aytaç. 2017. “Avner Wishnitzer. Reading Clocks Alla Turca: Time and Society in the Late Ottoman Empire”. Dîvân Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi 22 (43). https://doi.org/10.20519/divan.357716.

download?token=eyJhdXRoX3JvbGVzIjpbXSwiZW5kcG9pbnQiOiJmaWxlIiwicGF0aCI6IjYyNTgvM2U5OS84YTEwLzY5OTllNmUxMmY3MTM4LjA2MDcxMzIwLnBuZyIsImV4cCI6MTc3MTY5NzQ1Nywibm9uY2UiOiJmNjdkZWNiZGUyODhkMmI1NDUwMzBiNmE4MWVjZjc0ZiJ9.n0wErq7lWZtioBr7kDGGISFPodpNHKnBfwTzXMjP-7Q