11)AŞK MESNEVİLERİNDE AYRI DİNLERDEN ÂŞIKLARIN AŞK VE KUTSAL ÇATIŞMASI
Abstract
Keywords
References
- AYVAZOĞLU, Beşir (1996) Aşk Estetiği (İslam Sanatlarının Estetği Üzerine Bir Deneme), Ötüken Yayınları, İstanbul.
- DUYMAZ, Ali (2004). İncil ile Furkan Arasında Bir Aşkın Hikâyesi: Kerem ile Aslı. Doğu Batı Yayınları, sayı: 26. Ankara.
- ERSOYLU Halil (1996). Kız Destanı (Hazâ Hikayet-i Kız ma’a Cühûd), TDK yayınları, Ankara.
- GÜRBİLEK, Nurdan (2007). Kör Ayna Kayıp Şark Edebiyat ve Endişe, Metis Yayınları, İstanbul.
- GÜRGENDERELİ, Müberra. Hasan Ziyâî’nin Kıssa-i Şeyh ‘Abdürrezzâk’ı (Şeyh-i San’an Mesnevîsi). www.ekitapkulturturizm.gov.tr. (erişim: 23/01/2014).
- KARACAN, Turgut (1974). Nev’i-zade Atayi, Heft-Han Mesnevisi (İnceleme-Metin), Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum.
- KARTAL, Ahmet (2013). Doğu’nun Uzun Hikâyesi Türk edebiyatında Mesnevi. Doğu Kütüphanesi Yayınları. İstanbul.
- KÜLEKÇİ, Numan (1999). XI-XX. Yüzyıllar El yazması Metinler ve Özetleriyle Mesnevi edebiyatı Antolojisi. Aktif Yayıncılık, Erzurum.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Murat Öztürk
This is me
Publication Date
June 20, 2015
Submission Date
June 20, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2014 Number: 42