BibTex RIS Cite

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ

Year 1999, Issue: 2, - , 20.06.2015

Abstract

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ

Year 1999, Issue: 2, - , 20.06.2015

Abstract

Trafik terörüne çözüm bulmak için, disiplinlerarası bir alan olan trafik alanında, psikologlar da çalışmaya başladılar. araştırmalarda, “insan faktörü" trafik kazalarındaki en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden, hem trafik kazalarının nedenini anlamak dolayısıyla önlemek, hem de trafik kazaları sonucunda yaşanan stresleri azaltmak için, trafik psikologları bu alanda çalışmaya başladılar. Trafik psikologları, güvenli sürücülerin taşıması gereken özellikleri belirlediler. Bu özelliklerden bir tanesi de, sürücülerin yetenekleridir. psikoteknik Merkezinde zihinsel ve psikomotor yetenekleri değerlendiren testler uygulanmaktadır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şerafettin Sevim This is me

Yildiz Kurtyılmaz This is me

Publication Date June 20, 2015
Published in Issue Year 1999 Issue: 2

Cite

APA Sevim, Ş., & Kurtyılmaz, Y. (2015). KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(2).
AMA Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. June 2015;(2).
Chicago Sevim, Şerafettin, and Yildiz Kurtyılmaz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 2 (June 2015).
EndNote Sevim Ş, Kurtyılmaz Y (June 1, 2015) KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2
IEEE Ş. Sevim and Y. Kurtyılmaz, “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 2, June 2015.
ISNAD Sevim, Şerafettin - Kurtyılmaz, Yildiz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 (June 2015).
JAMA Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Sevim, Şerafettin and Yildiz Kurtyılmaz. “KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, no. 2, 2015.
Vancouver Sevim Ş, Kurtyılmaz Y. KARAYOLU TAŞIMACILIĞI HİZMETLERİ EĞİTİMİNDE TRAFİK PSİKOLOJİSİ. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(2).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.