Year 2020,
Volume: 9 Issue: 1, 53 - 64, 10.06.2020
Abdulkadir Tanrıkulu
,
Tevrican Dokuyucu
,
İsmail Avcı
References
- Hoffmann, L. A., World Production and Use of Oats. Welch, R.W. (Ed.), The Oat Crop-Production and Utilization. Chapman and Hall, London, (1995), 34-61.
- Peterson, D. M., Wesenberg, D. M., Burrup, D. E., Erickson, C. A., Relationships Among Agronomic Traits and Grain Composition in Oat Genotypes Grown in Different Environments. Crop Sci., (2005), 45: 1249-1255.
- Corville Baltenberger, D. C., Frey, K. J., Genotypic Variability in Response of Oat to Delayed Sowing. Agron. J., (1986), 79: 813-816.
- Barut, A. A., Bazı Yulaf (Avena sativa L.) Çeşitlerinde Ekim Zamanı ve Tohum İriliğinin Verim ve Verim Öğelerine Etkisi. Ankara Ünv., Fen Bilimleri Ens. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Doktora Tezi, 114s., (2003).
- Buerstmayr, H., Krenn, N., Stephan, U., Grausgruber, H., Zechner, E., Agronomic Performance and Quality of Oat (Avena sativa L.) Genotypes of Worldwide Origin Produced under Central European Growing Conditions. Field Crops Res., (2007), (101): 341351.
- Peltonen-Sainion, P., Jauhiainen, L., Laurila, I. P., Cereal Yield Trends in Northern European Conditions: Changes in Yield Potential and its Realization, Field Crops Research, (2009), 110: 85-90.
- Kün, E., Serin İklim Tahılları. Ankara Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları, 875, Ders Kitabı, (1983), 240, s:307.
- FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations, (2016), http://faostat.fao.org/site/567/default.aspx#ancor. (Erişim tarihi, 26.02.2016).
- TUİK, Türkiye İstatistik Kurumu, (2016), http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=100. (Erişim tarihi, 26.02.2016).
- Choubey, R. N., Gupta, S. K., Correlation and Path Analysis in Forage Oat. Indian Journal of Agric. Science, (1986), 56(9): 674-677.
- Mut, Z., Akay, H., Köse, E., Doğanay, Ö., Grain Yield, Quality Traits and Green Yield Stability of Local Oat Cultivars. Journal of Soil Sciences and Plant Nutrition, (2018), 18 (1), 269-281.
- Katsura, M., Summer-Sown Cultivation of Forage Oats and Breeding in Japan. Jarq-Japan Agricultural Research Quarterly, (1999), 33 (1): 57-63.
- SAS Institute, SAS/STAT User’s Guide. 8 Version, SAS Inc., Cary, NC., (1999).
- Anonim, Kahramanmaraş Meteoroloji İl Müdürlüğü, (2017).
- Anonim, K.Maraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü. Toprak-Su Kaynakları Toprak Analiz Laboratuvarı Sonuçları, (2016).
Yazlık ve Kışlık Ekilen Yulaf (Avena sativa L.) Genotiplerinin Yeşil Ot Verimi ve Silaj Kalite Özellikleri Bakımından Değerlendirilmesi
Year 2020,
Volume: 9 Issue: 1, 53 - 64, 10.06.2020
Abdulkadir Tanrıkulu
,
Tevrican Dokuyucu
,
İsmail Avcı
Abstract
Bu çalışmada, farklı ekim zamanlarında yetiştirilen yulaf (Avena spp.) çeşit ve hatlarının yeşil ot verimi ve silaj kalite özellikleri bakımından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırma, Kahramanmaraş koşullarında, 2016-2017 yetiştirme sezonunda yürütülmüş, 7 yulaf hattı ile 6 tescilli yulaf çeşidi kullanılmıştır.
Araştırmada incelenen agronomik özelliklerinin hepsinin ekim zamanına (EZ) göre önemli ölçüde değiştiği belirlenmiştir. Silaj kalite özellikleri ekim zamanlarına ve genotiplere göre önemli ölçüde farklılık göstermiştir.
References
- Hoffmann, L. A., World Production and Use of Oats. Welch, R.W. (Ed.), The Oat Crop-Production and Utilization. Chapman and Hall, London, (1995), 34-61.
- Peterson, D. M., Wesenberg, D. M., Burrup, D. E., Erickson, C. A., Relationships Among Agronomic Traits and Grain Composition in Oat Genotypes Grown in Different Environments. Crop Sci., (2005), 45: 1249-1255.
- Corville Baltenberger, D. C., Frey, K. J., Genotypic Variability in Response of Oat to Delayed Sowing. Agron. J., (1986), 79: 813-816.
- Barut, A. A., Bazı Yulaf (Avena sativa L.) Çeşitlerinde Ekim Zamanı ve Tohum İriliğinin Verim ve Verim Öğelerine Etkisi. Ankara Ünv., Fen Bilimleri Ens. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Doktora Tezi, 114s., (2003).
- Buerstmayr, H., Krenn, N., Stephan, U., Grausgruber, H., Zechner, E., Agronomic Performance and Quality of Oat (Avena sativa L.) Genotypes of Worldwide Origin Produced under Central European Growing Conditions. Field Crops Res., (2007), (101): 341351.
- Peltonen-Sainion, P., Jauhiainen, L., Laurila, I. P., Cereal Yield Trends in Northern European Conditions: Changes in Yield Potential and its Realization, Field Crops Research, (2009), 110: 85-90.
- Kün, E., Serin İklim Tahılları. Ankara Üniversitesi. Ziraat Fakültesi Yayınları, 875, Ders Kitabı, (1983), 240, s:307.
- FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations, (2016), http://faostat.fao.org/site/567/default.aspx#ancor. (Erişim tarihi, 26.02.2016).
- TUİK, Türkiye İstatistik Kurumu, (2016), http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=100. (Erişim tarihi, 26.02.2016).
- Choubey, R. N., Gupta, S. K., Correlation and Path Analysis in Forage Oat. Indian Journal of Agric. Science, (1986), 56(9): 674-677.
- Mut, Z., Akay, H., Köse, E., Doğanay, Ö., Grain Yield, Quality Traits and Green Yield Stability of Local Oat Cultivars. Journal of Soil Sciences and Plant Nutrition, (2018), 18 (1), 269-281.
- Katsura, M., Summer-Sown Cultivation of Forage Oats and Breeding in Japan. Jarq-Japan Agricultural Research Quarterly, (1999), 33 (1): 57-63.
- SAS Institute, SAS/STAT User’s Guide. 8 Version, SAS Inc., Cary, NC., (1999).
- Anonim, Kahramanmaraş Meteoroloji İl Müdürlüğü, (2017).
- Anonim, K.Maraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü. Toprak-Su Kaynakları Toprak Analiz Laboratuvarı Sonuçları, (2016).