THE USE OF FINANCIAL TECHNIQUES IN TOURISM BUSINESS: A RESEARCH IN THE DISTRICT OF İZMİR PROVINCE

Volume: 1 Number: 1 July 23, 2016
  • Mehmet Akif Öncü
  • İstemi Çömlekçi
  • Muammer Mesci
  • Erhan Coşkun
TR EN

TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Abstract

Döviz kuru, faiz, ticari ürün fiyat artışı vb. risklere maruz turizm işletmelerinin, yeni finansman tekniklerini ve türev ürünleri kullanım düzeyini belirlemek bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu temel amacın yanı sıra, yeni finansman tekniklerinin sağlanabilme imkânları ve yeni finansman tekniklerinin kullanımı sonucu ortaya çıkan avantajların ve dezavantajların belirlenmesi alt amaçlar olarak belirlenmiştir. Temel amaç ve alt amaçlar doğrultusunda nicel bir araştırma yapılmıştır. Araştırmanın evreni İzmir ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren turizm işletmeleri olarak belirlenmiştir. Araştırmanın verilerinde anket tekniği kullanılmıştır. Çalışma sonucunda, turizm işletmelerinin finansal teknikler ve türev ürünler hakkında bilgi sahibi oldukları fakat bu yöntemlere ilişkin gelişmeleri takip etmedikleri belirlenmiştir. Ayrıca bu ürünlerin literatürde bahsedilen avantajları çalışma kapsamındaki işletmeler tarafından da onaylanmıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Mehmet Akif Öncü This is me
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

İstemi Çömlekçi This is me
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

Muammer Mesci This is me
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

Erhan Coşkun This is me
Düzce Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı

Publication Date

July 23, 2016

Submission Date

July 23, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2011 Volume: 1 Number: 1

APA
Öncü, M. A., Çömlekçi, İ., Mesci, M., & Coşkun, E. (2016). TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 1(1), 74-96. https://izlik.org/JA36FC95UN
AMA
1.Öncü MA, Çömlekçi İ, Mesci M, Coşkun E. TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. DÜSOBED. 2016;1(1):74-96. https://izlik.org/JA36FC95UN
Chicago
Öncü, Mehmet Akif, İstemi Çömlekçi, Muammer Mesci, and Erhan Coşkun. 2016. “TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 1 (1): 74-96. https://izlik.org/JA36FC95UN.
EndNote
Öncü MA, Çömlekçi İ, Mesci M, Coşkun E (July 1, 2016) TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 1 1 74–96.
IEEE
[1]M. A. Öncü, İ. Çömlekçi, M. Mesci, and E. Coşkun, “TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, DÜSOBED, vol. 1, no. 1, pp. 74–96, July 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA36FC95UN
ISNAD
Öncü, Mehmet Akif - Çömlekçi, İstemi - Mesci, Muammer - Coşkun, Erhan. “TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 1/1 (July 1, 2016): 74-96. https://izlik.org/JA36FC95UN.
JAMA
1.Öncü MA, Çömlekçi İ, Mesci M, Coşkun E. TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. DÜSOBED. 2016;1:74–96.
MLA
Öncü, Mehmet Akif, et al. “TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 1, no. 1, July 2016, pp. 74-96, https://izlik.org/JA36FC95UN.
Vancouver
1.Mehmet Akif Öncü, İstemi Çömlekçi, Muammer Mesci, Erhan Coşkun. TURİZM İŞLETMELERİNİN FİNANSMAN TEKNİKLERİNİ KULLANIMI: İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. DÜSOBED [Internet]. 2016 Jul. 1;1(1):74-96. Available from: https://izlik.org/JA36FC95UN