EN
TR
Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları
Abstract
Fatih Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 570.000 dersliğine dizüstü bilgisayar, LCD panel etkileşimli tahta ve internet altyapısıyla sağlanacaktır.
Araştırmada Fatih Projesi kapsamında yer alan öğretmen ve öğrencilerin projeden beklentileri ve bilişim teknolojileri kullanımına karşı algıları araştırılmıştır. Araştırma 180 öğrenci ve 50 öğretmene uygulanmıştır.
Araştırma sonucunda öğrencilerin görüşlerine bakıldığında e-içeriğin ders öğretiminde kullanımının (video, animasyon,e-kitap,çizgi filmler,eğitsel oyunlar vb.) derslerin öğrenimini kolaylaştırdığı saptanmıştır.
Araştırmada Fatih Projesi kapsamında yer alan öğretmen ve öğrencilerin projeden beklentileri ve bilişim teknolojileri kullanımına karşı algıları araştırılmıştır. Araştırma 180 öğrenci ve 50 öğretmene uygulanmıştır.
Araştırma sonucunda öğrencilerin görüşlerine bakıldığında e-içeriğin ders öğretiminde kullanımının (video, animasyon,e-kitap,çizgi filmler,eğitsel oyunlar vb.) derslerin öğrenimini kolaylaştırdığı saptanmıştır.
Keywords
References
- Arslan, M. (2008). İş Ahlakı ve Kapitalizmin Eleştirisi. İş Ahlakı Sempozyumu, İGİAD
- Yayınları, İstanbul, s.53-65
- Berkman, Ü., Arslan, M. (2009). Dünyada ve Türkiye’de İş Etiği ve Yönetimi. TÜSİAD Yay. , İstanbul.
- Cevizci A. (2002). Etiğe Giriş. Paradigma Yayınları, İstanbul.
- Çağrıcı, M. (1991). Ana Hatlarıyla İslam Ahlakı, Ensar Neşriyat, İstanbul.
- Durkheim, E. (1986). Meslek Ahlakı. Milli Eğitim Basımevi, İstanbul
- Erkal, E. M. (1991). İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri. Yenilik Basımevi, İstanbul
- Frankena, W. (2007). Etik (Çeviren: A. Aydın). İmge Kitabevi, Ankara.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
Research Article
Publication Date
May 1, 2014
Submission Date
December 28, 2013
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2014 Volume: 2 Number: 1
APA
Eryılmaz, S., & Salman, Ş. (2014). Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, 2(1), 46-63. https://izlik.org/JA29MS46BT
AMA
1.Eryılmaz S, Salman Ş. Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2014;2(1):46-63. https://izlik.org/JA29MS46BT
Chicago
Eryılmaz, Selami, and Şerife Salman. 2014. “Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen Ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri Ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 2 (1): 46-63. https://izlik.org/JA29MS46BT.
EndNote
Eryılmaz S, Salman Ş (May 1, 2014) Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 2 1 46–63.
IEEE
[1]S. Eryılmaz and Ş. Salman, “Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları”, Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 46–63, May 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA29MS46BT
ISNAD
Eryılmaz, Selami - Salman, Şerife. “Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen Ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri Ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 2/1 (May 1, 2014): 46-63. https://izlik.org/JA29MS46BT.
JAMA
1.Eryılmaz S, Salman Ş. Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2014;2:46–63.
MLA
Eryılmaz, Selami, and Şerife Salman. “Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen Ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri Ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, vol. 2, no. 1, May 2014, pp. 46-63, https://izlik.org/JA29MS46BT.
Vancouver
1.Selami Eryılmaz, Şerife Salman. Fatih Projesi Kapsamında Yer Alan Öğretmen ve Öğrencilerin Projeden Beklentileri ve Bilişim Teknolojileri Kullanımına Karşı Algıları. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi [Internet]. 2014 May 1;2(1):46-63. Available from: https://izlik.org/JA29MS46BT