BibTex RIS Cite

İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Abstract

İnsan fıtri ihtiyaçlarını gidermek için her devirde mücadele içinde olmuş ve kendine verilen yaşam boyunca canlılığını devam ettirebilmek için yeme-içme, giyinme, barınma ve güvenlik ihtiyacını karşılamak zorunda kalmıştır. Aslında çalışma kavramını geniş ve dar açıdan ele almak mümkündür. Geniş anlamda çalışma tüm fiziksel yada zihinsel olarak yapılan aktiviteleri ifade ederken, dar anlamda çalışma ise istihdam durumunu yani belli bir bedel karşılığı yapılan çalışmayı ifade etmektedir. Bu araştırmada İslam’da emek kavramı hem geniş hem de dar anlamıyla ele alındıktan sonra, İslam’da kadının istihdam içindeki yeri Kuran- Kerim ve hadislerden yola çıkılarak tartışılmıştır. Yöntem olarak nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizine yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler: İslam, Emek, Çalışma, Kadın, İstihdam

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

CEMAL İyem This is me

Tamer Yalçın+ This is me

Ayse Çalışkan This is me

Publication Date June 30, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 4 Issue: 1

Cite

APA İyem, C., Yalçın+, T., & Çalışkan, A. (2016). İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, 4(1).
AMA İyem C, Yalçın+ T, Çalışkan A. İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. July 2016;4(1).
Chicago İyem, CEMAL, Tamer Yalçın+, and Ayse Çalışkan. “İSLAMDA KADIN EMEĞİ Ve İSTİHDAMI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4, no. 1 (July 2016).
EndNote İyem C, Yalçın+ T, Çalışkan A (July 1, 2016) İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4 1
IEEE C. İyem, T. Yalçın+, and A. Çalışkan, “İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI”, Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, vol. 4, no. 1, 2016.
ISNAD İyem, CEMAL et al. “İSLAMDA KADIN EMEĞİ Ve İSTİHDAMI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi 4/1 (July 2016).
JAMA İyem C, Yalçın+ T, Çalışkan A. İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4.
MLA İyem, CEMAL et al. “İSLAMDA KADIN EMEĞİ Ve İSTİHDAMI”. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi, vol. 4, no. 1, 2016.
Vancouver İyem C, Yalçın+ T, Çalışkan A. İSLAMDA KADIN EMEĞİ ve İSTİHDAMI. Elektronik Mesleki Gelişim Ve Araştırmalar Dergisi. 2016;4(1).