Hizmet Sektöründe İşveren Markası Algısı İle Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişki
Öz
Anahtar Kelimeler
References
- Bal, V. (2014). Bal, V. (2014). Örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık ilişkisi: Manisa’daki eğitim kurumlarında bir araştırma. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 1-9.
- Baykal, E. (2019). Creating Organizational Commitment Through Spiritual Leadership: Mediating Effect Of Meaning At Work. Business & Management Studies: An International Journal, 7(2), 837-855.
- Bayrak, M. E. (2016). İşveren markasına Yönelik Uygulamaların Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi ve Medikal sektöründe Bir Uygulama (Doctoral Dissertation, İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü).
- Canan, H. O. Ş., & Oksay, A. (2015). Hemşirlerde Örgütsel Bağlılık ve İş tatmini İlişkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(4), 1-24.
- Dağlı, A., Elçiçek, Z., & Han, B. (2018). Örgütsel bağlılık ölçeği’nin Türkçeye uyarlanması: Geçerlik ve güvenirlik çalışması. Adaptation of organizational commitment scale to Turkish: Validity and reliability study). Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 17(68), 1765-1777.
- Doğan, S., & Kılıç, A. G. S. (2007). Örgütsel Bağlılığın Sağlanmasında Personel Güçlendirmenin Yeri Ve Önemi. Erciyes Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, (29). 37-61.
- Dönmez, H. (2016). İşveren Markası Uygulamalarının Çalışanların İşyerine Cezp Olmasında Duygusal Bağlılığın Aracılık Rolü: Bir Uygulama. Künye Identity, 21.
- Franca, V., & Pahor, M. (2012). The Strength Of The Employer Brand: Influences And Implications For Recruiting. Journal of Marketing & Management, 3(1). 78-122.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
Business Administration
Journal Section
Research Article
Authors
Eda Albayrak
*
0000-0002-0848-1326
Türkiye
Esmanur Koç
This is me
Seren Oğuztürk
This is me
Neslihan Kesgin
This is me
Nurefşan Derdiyok
This is me
Publication Date
August 31, 2019
Submission Date
August 30, 2019
Acceptance Date
August 30, 2019
Published in Issue
Year 2019 Volume: 1 Number: 3