BibTex RIS Cite

BİLGİSAYAR DESTEKLİ İNGİLİZCE ÖĞRETİMİNİN LİSE HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNİN İNGİLİZCE'YE VE BİLGİSAYARA YÖNELİK TUTUMLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Year 2006, Volume: 2 Issue: 2, 97 - 112, 14.01.2013

Abstract

Bu araştırmanın amacı; bilgisayar destekli İngilizce öğretiminin, süper lise hazırlık sınıfı öğrencilerinin bilgisayara ve İngilizce'ye yönelik tutumları üzerindeki etkilerini saptamaktır. Araştırmada, önce-sonra ya da tekrarlı ölçümler deseni olarak da adlandırılan ve yarı deneysel bir desen olan zaman serileri deseni kullanılmıştır. 20 bayan ve 10 erkekten oluşan bir öğrenci grubu seçkisiz olarak atanmıştır. Araştırma; bilgisayar destekli İngilizce öğretimi (BDİÖ) öncesi geleneksel İngilizce öğretimi ve BDİÖ süreçleri olmak üzere 2 aşamalıdır. Veri toplama araçları; her iki aşamada, ikişer hafta aralıklarla, üçer kez uygulanan Bilgisayar ve İngilizce'ye yönelik tutum ölçekleridir. Edinilen bulgulara göre, bilgisayar destekli İngilizce öğretimi sonrası, öğrencilerin bilgisayara ve İngilizce'ye yönelik tutum puanları, anlamlı ölçüde artış göstermiştir. Ancak tutum puanlarındaki artış ile öğrencilerin cinsiyetleri ve aylık gelirleri arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Bu araştırma deseni, belirli bağlamlarda yapılan ölçümlerde zamanla oluşan değişim ve eğilimi saptamak üzere araştırmacılara önerilmektedir.

Year 2006, Volume: 2 Issue: 2, 97 - 112, 14.01.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Alev Ateş This is me

Uğur Altunay

Eralp Altun

Publication Date January 14, 2013
Submission Date December 15, 2012
Published in Issue Year 2006 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Ateş, A., Altunay, U., & Altun, E. (2013). BİLGİSAYAR DESTEKLİ İNGİLİZCE ÖĞRETİMİNİN LİSE HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNİN İNGİLİZCE’YE VE BİLGİSAYARA YÖNELİK TUTUMLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Eğitimde Kuram Ve Uygulama, 2(2), 97-112.