Research Article
BibTex RIS Cite

The effects of temperature and time after parasitization on total amount of protein, lipid and carbohydrate in hemolymph of host larvae, Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae)

Year 2012, Volume: 36 Issue: 2, 239 - 248, 01.04.2012

Abstract

The effects of the temperature (18, 25 and 32ºC) and time after parasitization (1, 5 and 8 days) on total protein, lipid and carbohydrate contents in hemolymph of flour moth Ephestia kuehniella Zeller 1879 (Lepidoptera: Pyralidae) larvae parasitized by Venturia canescens (Gravenhorst 1829) (Hymenoptera: Ichneumonidae) were investigated. Colorimetric techniques were used to determine total protein, lipid and carbohydrate concentrations. Experiments were carried out under the constantly illuminated laboratory at three different temperatures (18, 25 and 32ºC) and 65±5% relative humidity conditions. It was established that depending on time after parasitization total hemolymph protein concentrations in the parasitized host larvae were increased but total carbohydrate and lipid concentrations were decreased with regard to control group. In the parasitized host larvae, hemolymph protein and carbohydrate concentrations were increased but lipid concentrations were not changed depend on temperatures. 

Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi

Year 2012, Volume: 36 Issue: 2, 239 - 248, 01.04.2012

Abstract

Parazitoit Venturia canescens (Gravenhorst 1829) (Hymenoptera: Ichneumonidae) tarafından parazitlenen un güvesi, Ephestia kuehniella Zeller 1879 (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarları üzerine parazitlenme sonrası geçen süre (1, 5 ve 8 gün) ve sıcaklığın (18, 25 ve 32ºC) etkileri araştırıldı. Toplam protein, lipit ve karbonhidrat konsantrasyonlarının belirlenmesinde kolorimetrik yöntemler kullanıldı. Denemeler üç farklı sıcaklıkta (18, 25 ve 32ºC), %65±5 bağıl nem ve sürekli aydınlık olan laboratuvar şartlarında yapıldı. Parazitlenen konukçu larvalarının hemolenfindeki protein konsantrasyonunun parazitlenme sonrası geçen zamana bağlı olarak kontrol grubuna göre arttığı, fakat toplam lipit ve karbonhidrat miktarlarının azaldığı tespit edildi. Parazitlenmiş konukçu larvalarında sıcaklığa bağlı olarak protein ve karbonhidrat konsantrasyonlarının arttığı, ancak lipit miktarının değişmediği tespit edildi

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Boz This is me

Adem Gülel 239-247 This is me

Publication Date April 1, 2012
Submission Date February 8, 2014
Published in Issue Year 2012 Volume: 36 Issue: 2

Cite

APA Boz, A. ., & 239-247, A. G. . (2012). Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi. Turkish Journal of Entomology, 36(2), 239-248.
AMA Boz A, 239-247 AG. Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi. TED. April 2012;36(2):239-248.
Chicago Boz, Ali, and Adem Gülel 239-247. “Ephestia Kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının Hemolenfindeki Toplam Protein, Lipit Ve Karbonhidrat miktarlarına Parazitlenme Sonrası geçen süre Ve sıcaklığın Etkisi”. Turkish Journal of Entomology 36, no. 2 (April 2012): 239-48.
EndNote Boz A, 239-247 AG (April 1, 2012) Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi. Turkish Journal of Entomology 36 2 239–248.
IEEE A. . Boz and A. G. . 239-247, “Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi”, TED, vol. 36, no. 2, pp. 239–248, 2012.
ISNAD Boz, Ali - 239-247, Adem Gülel. “Ephestia Kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının Hemolenfindeki Toplam Protein, Lipit Ve Karbonhidrat miktarlarına Parazitlenme Sonrası geçen süre Ve sıcaklığın Etkisi”. Turkish Journal of Entomology 36/2 (April 2012), 239-248.
JAMA Boz A, 239-247 AG. Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi. TED. 2012;36:239–248.
MLA Boz, Ali and Adem Gülel 239-247. “Ephestia Kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının Hemolenfindeki Toplam Protein, Lipit Ve Karbonhidrat miktarlarına Parazitlenme Sonrası geçen süre Ve sıcaklığın Etkisi”. Turkish Journal of Entomology, vol. 36, no. 2, 2012, pp. 239-48.
Vancouver Boz A, 239-247 AG. Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki toplam protein, lipit ve karbonhidrat miktarlarına parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkisi. TED. 2012;36(2):239-48.