-
Sağım, fiziksel ve biyolojik yönleri bulunan düzenli bir işletme fonksiyonudur. Süt sığırcılık işletmeleri karlarınıdoğrudan etkileyen bu iş için en az zaman ve emek harcamak istemektedirler. Son elli yıl içerisinde sağımın otomasyonu için birçok bilimsel çalışma yapılmış olup, bugün itibariyle, teknolojik gelişmelerin de yardımıyla, işletmelerde sağımişlemi insan müdahalesi olmaksızın yapılabilmektedir. Bununla birlikte, robot ile sağıma ilişkin olarak gerek inek davranışları ve gerekse süt kalitesi açısından yeni çalışmaların düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2005 |
Submission Date | June 24, 2014 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 2 Issue: 1 |
https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/20610
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.