BibTex RIS Cite

Isolation of Lactococcus lactis (Lactococcus lactis subspecies lactis and subspecies cremoris) Strains from Traditionally Manufactured İzmir Tulum Cheese and Identification by Penotypical and Molecular Technics

Year 2010, Volume: 7 Issue: 2, 81 - 87, 01.06.2010

Abstract

-

Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu

Year 2010, Volume: 7 Issue: 2, 81 - 87, 01.06.2010

Abstract

Bu çalışma, starter kültür kullanılmadan geleneksel usullere göre üretilmiş İzmir Tulum peynirinden birtakımfenotipik testler ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PZR) kullanılarak laktokok cinsine ait starter bakterilerin izolasyonuamacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 90 adet peynir örneği Aydın İli ve çevresinden toplandı. Mikrobiyolojik ekimler,nalidiksik asit içeren M17 agarda yapıldı. Bu besi yerinde üreyen mikroorganizma sayısının 1,9 x 107– 2,1 x 108 kob/gdüzeyleri arasında değiştiği gözlendi. Her bir peynir örneğinden tipik özellikleri gösteren bir koloni saflaştırılarak basitbiyokimyasal testler uygulandı ve sonuç olarak 36 izolatın laktokok özelliği gösterdiği tespit edildi. Daha sonra 90 adetizolatın hepsi lactis ve cremoris alttürlerini belirlemek amacıyla alttürlere özgü primerler kullanılarak PZR tekniği ileanaliz edildi ve 18 izolatın laktis primeri ile ve 11 izolatın da kremoris primeri ile pozitif bant verdiği tespit edildi. Baştanfenotipik testler neticesinde laktokok özelliği gösteren 17 izolat, gerek laktis primeri gerekse de kremoris primeri ilepozitif reaksiyon vermedi. Fenotipik testler sonucunda laktokok özelliği göstermeyen 10 izolat ise laktis primeri ile pozitif bant vermiş ve bu izolatlar atipik olarak adlandırıldı. PZR tekniği sonucunda pozitif bant veren izolatlar, daha sonrakiçalışmalarda kullanalabilmek amacıyla koruyucu ajan olarak %15 gliserollü M17 broth içeren tüplerde –80oC’de saklandı

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

S. Büyükyörük This is me

G. E. Soyutemiz This is me

Publication Date June 1, 2010
Submission Date June 24, 2014
Published in Issue Year 2010 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Büyükyörük, S., & Soyutemiz, G. E. (2010). Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(2), 81-87.
AMA Büyükyörük S, Soyutemiz GE. Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. June 2010;7(2):81-87.
Chicago Büyükyörük, S., and G. E. Soyutemiz. “Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus Lactis (Lactococcus Lactis alttür Lactis Ve alttür Cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik Ve Moleküler Teknikler Ile İdentifikasyonu”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7, no. 2 (June 2010): 81-87.
EndNote Büyükyörük S, Soyutemiz GE (June 1, 2010) Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 2 81–87.
IEEE S. Büyükyörük and G. E. Soyutemiz, “Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu”, Erciyes Üniv Vet Fak Derg, vol. 7, no. 2, pp. 81–87, 2010.
ISNAD Büyükyörük, S. - Soyutemiz, G. E. “Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus Lactis (Lactococcus Lactis alttür Lactis Ve alttür Cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik Ve Moleküler Teknikler Ile İdentifikasyonu”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7/2 (June 2010), 81-87.
JAMA Büyükyörük S, Soyutemiz GE. Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7:81–87.
MLA Büyükyörük, S. and G. E. Soyutemiz. “Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus Lactis (Lactococcus Lactis alttür Lactis Ve alttür Cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik Ve Moleküler Teknikler Ile İdentifikasyonu”. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2010, pp. 81-87.
Vancouver Büyükyörük S, Soyutemiz GE. Geleneksel Olarak Üretilmiş İzmir Tulum Peynirinden Lactococcus lactis (Lactococcus lactis alttür lactis ve alttür cremoris) Suşlarının İzolasyonu, Fenotipik ve Moleküler Teknikler ile İdentifikasyonu. Erciyes Üniv Vet Fak Derg. 2010;7(2):81-7.