Bu çalışmada, süt sağım tesislerinde kullanılan sütlük gövdesi Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) programı Solid Works ile tasarlanmış ve analizleri program içerisinde bulunan MoldflowXpress modülü ile yapılmıştır. Kalıp üretiminden önce, BDT ortamında birçok kalıp parametresi analiz edilmiş, ve yapılan çalışmalarla en doğru parçanın üretilmesini sağlayacak prototip kalıbın elde edilmesine olanak sağlanmıştır. Tasarımı yapılan sistemde, Solid WORKS 2007 paket programı kullanılmış ve kalıpla ilgili temel parametreler otomatik hesaplanarak tespit edilmiştir. Yapılan çalışma ile plastik enjeksiyon kalıplarının tasarımı ve imalatı esnasındaki zaman kayıpları en aza indirilmiştir. Ayrıca kalıbın en uygun enjeksiyon giriş konumu belirlenerek imal edilecek ürün kalitesinin artırılması amaçlanmıştır.
In this study, the templet of cremaer body used in milking facilities has been designed with Solid Works and its analyses have been implemented with the MoldflowXpress module which is in the program. Before mold production, in the ambient of BDT, many mold parameters have been analyzed, and with the studies achieved, it has been enabled for the prototype mold that will provide the truest part to be produced, to be obtained. In the system whose design was made, Solid WORKS 2007 packet programme has been used, and basic parameters of the mold have been counted and determined. With the study carried out, it has been aimed to minimize the missing of time during the design of plastic injection molds and manufacturing. Besides this, it has been aimed to increase the quality of product by determining the most proper injection access position of the mold.
Other ID | JA79ZC89GR |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 28 Issue: 2 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.