In this study a new feature encoding scheme named FTKY (Physicochemical Based Encoding Method) has been developed for HIV-1 protease site prediction. FTKY has been tested according to selected best 10-pc(physicochemical), 20-pc, 30-pc, 40-pc and 50-pc by means of accuracy, specificity and AUROC (Area Under Receiver Operating Charecteristic Curve) on Linear Support Vector Machines. Tests have been conducted on two up-to-date HIV-1 protease datasets, PR-1625 and PR-3265. According to empirical results, FTKY has been performed better prediction of accuracy 95.21 % on PR-1625 according to best 10-pc and accuracy 94.37 % when using PR-3261 according to best 30-pc on a standalone classifier.
HIV-1 Protease Specificity Feature Representation Peptide Classification
Bu çalışmada HIV-1 proteaz enzimi bölünme kısımlarının tahmini için Fizikokimyasal Tabanlı Kodlama Yöntemi (FTKY) adı verilen yeni bir öznitelik kodlama yöntemi uygulandı. FTKY, seçilen en iyi 10-fk (fizikokimyasal), 20-fk, 30-fk, 40-fk ve 50-fk özelliğe göre sınıf doğruluğu, duyarlık ve Alıcı İşletim Karakteristiği Eğrisi Altında Kalan Alan (AİKAA) değerleri bakımından Doğrusal Destek Vektör Makineleri (DDVM) yöntemi kullanılarak test edilmiştir. Testlerde güncel iki HIV-1 proteaz veri seti, PR-1625 ve PR-3261 kullanılmıştır. Elde edilen deneysel sonuçlara göre 10-fk’ya göre yapılan kodlamalarda, PR-1625 veri seti üzerinde en yüksek performans elde edilirken PR-3261’de ise en düşük performans elde edilmiştir. Elde edilen deneysel sonuçlara göre FTKY, tek sınıflandırıcı üzerinde PR-1625 üzerinde en yüksek sınıf doğruluğunu % 95,21 ile en iyi 10-fk, PR-3261 üzerinde ise % 94,37 sınıf doğruluğu ile en iyi 30-fk vermiştir.
HIV-1 Proteaz Özgünlüğü Öznitelik Temsili Peptit Sınıflandırma
Diğer ID | JA79ZP86UG |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 28 Sayı: 1 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.