Tedarik zinciri yönetimi, malzemelerin ve tamamlanmış malların, satıcıdan müşteriye kadar olan akışının potansiyel ara duraklar olarak üretim vasıtaları ve depolar kullanılarak etkili yönetimidir. Bu çalışmada, aşamalar arasında fire bulunan çok aşamalı tedarik zinciri yönetiminde dağıtım ağlarının optimizasyonu problemi ele alınmıştır. Malzeme ihtiyaç kısıdı altında çok aşamalı karma tamsayılı matematiksel model geliştirilmiştir. Kayseri’de faaliyet gösteren F Mobilyada üretilen X koltuğu için hammaddelerin alınmasından, son ürünün dağıtımına kadar tedarik zinciri ağının, Lindo paket programı yardımıyla optimizasyonu gerçekleştirilmiştir. Farklı müşteri taleplerinde gerçekleşen maliyetler ve dağıtım merkezlerinin yerleri ve sayıları analiz edilmiştir.
Tedarik zinciri yönetimi Aşamalar arasında fire bulunan çok aşamalı sistem Malzeme ihtiyaç kısıtı Optimizasyon
Supply chain management was effective management of flow of materials and completed goods from vendors to customers by using production instruments and storages as potential pauses. In this study, the optimization of multiechelon defective supply chain network problem has been addressed. A multi echelon mixed integer model for this problem under material requirements constraints is developed. The optimization of supply chain network of X seat which produced in F Furniture in Kayseri is analyzed from purchasing raw materials to distributing the final products by using Lindo package program. Realized costs and number and location of distribution centres under various customer demands were analyzed.
Supply chain management Defective multi-echelon system Material requirements constraint Optimization
Diğer ID | JA82NJ86DU |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 25 Sayı: 1 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.