Fresh-cut fruits and vegetables demonstrate rapid tissue softening and deterioration as compared to intact fruits and vegetables held in similar conditions. Studies have shown a significant role of changes in membrane lipids and lipase activities in the rapid softening and deterioration of fresh-cut (wounded) fruit and vegetables. In this review, we evaluate recent findings on the factors influencing the modifications or degradations of membrane lipids in wounded fruit and other tissues. Moreover, the latest developments in phospholipid-based signaling, including the lipid kinases and phospholipases that are activated, the signals they produce, the domains that bind them, the downstream targets that contain them and the processes they control are discussed.
Benzer koşullar altında taze kesilmiş meyve ve sebzeler kesilmemiş olanlara göre daha hızlı doku yumuşaması ve bozulma gösterirler. Yapılan çalışmalar bu hızlı bozulma ve yumuşamada membrane yağlarında ve lipaz enzimlerinin aktivitelerindeki değişimlerin önemli rol oynadığı ortaya konulmuştur. Bu derlemede, yaralanmış ve diğer meyve ve sebze dokularındaki membrane yağlarının parçalanmasını ve/veya modifikasyonunu etkileyen faktörler hakkında yapılan son çalışmalar ele alınmıştır. Buna ilaveten, fosfolipit temelli sinyaller hususundaki son gelişmeler, uyarılan fosfolipazlar ve lipid kinazlar, ve onların ürettiği sinyaller, bunların bağlandıkları bölgeler, bunları içeren alt kademelerdeki hedefler ve kontrol ettikleri olaylar tartışılmaktadır.
Diğer ID | JA82ZG44FH |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 24 Sayı: 1 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.