Bu çalışmada IEEE 802.11b kablosuz yerel alan ağ teknolojisi, bir WebNet ve bir WebRJS-PIC arabirim kartı kullanılarak bir biotelemetri sistemi geliştirilmiştir. Bu çok kanallı sistem bir hastadan ölçülen oksijen saturasyonu, kan basıncı, vücut sıcaklığı ve nabız sayısı bilgilerini herhangi bir alıcıya gönderebilmektedir. Sistemin geleneksel biyotelemetri sistemlerine göre iki önemli avantajı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, sistemde IEEE 802.11b kablosuz yerel alan ağ teknolojisinin kullanımı ile geleneksel sistemlerden çok daha hızlı veri iletişim hızı sağlanmasıdır. Geleneksel biotelemetri sistemlerinde özel alıcılar gerektiren vericiler kullanılırken, geliştirilen sistemde alıcı olarak herhangi bir TCP/IP destekli cihazın kullanılabilmesi sistemin ikinci önemli avantajıdır. Verici ünitesinin hafif ve küçük boyutlu oluşu hastalara çok az rahatsızlık vermektedir. Sistem düşük maliyetli, kullanışlı ve geliştirilebilirdir.
Biotelemetri Kablosuz yerel alan ağları İnternet geçit yolu Web sunucu
In this study, we have developed a biotelemetry system using IEEE 802.11b WLAN technology, a WebNet and a WebRJS-PIC adapter card. This multichannel system is able to transmits measured oxygen saturation, blood pressure, body temperature and heart rate values of a patient to any recipient. Our system has two major advantages different from traditional systems. The first advantage is that by considering traditional systems, faster data rate is provided in our system using IEEE 802.11b WLAN technology. While special transmitters which require special receivers are used in traditional systems, any TCP/IP supported device can be used in our system as system receiver. This is the second major advantage. Because of small dimensions and low weight of the transmitter unit, this unit gives only a little disturbance to patients. This system is low cost, useful and improvable.
Biotelemetry Wireless LAN IEEE 802.11b Internet Gateway Web Server
Diğer ID | JA83CN49ND |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 22 Sayı: 1 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.