BibTex RIS Cite

Thomas Mann’ın Buddenbrook Ailesi’nde Karakterler

Year 2002, Volume: 1 Issue: 12, 215 - 236, 01.06.2002

Abstract

Thomas Mann eserlerinde yarattigi karakterlere karsi sevgiyle baglidir. Johann Buddenbrook ve onun neslini sempati ile anlatir. Johann genellikle saglam düsünceli, canli ve en az sinir hastasi olan karakterdir. Yasli Johann romanda disiplinli, kesin kurallari olan gerçekçi ve yasama bagli bir isadamidir. Ailenin ikinci kusak temsilcisi konsül Johann’da çok derinden hissedilen bir dindarlik söz konusudur. Bireylerin toplumsal kurallara baglilik konusunda özen göstermeleri taraftaridir. Ailenin üçüncü kusak temsilcisi olan Thomas’in ciddiyetinden söz edilirken ayni zamanda rahatsizligina isaret edilmektedir. Bir taraftan akilli, etkileyici, girisimci ve ihtirasli, diger taraftan sinirli zayif ve kirilgan davranislar sergilemistir. Distan bakildiginda bir dis çektirmenin sok etkisi alt inda öldügü düsünülse de aslinda yasama azmi olmadigi için ölmüstür. Konsülün ikinci çocugu Tony küçüklügünde çok sevimli, gözüpek ve zeki bir çocuktur. Ailenin talihsiz kizi, yasami kötü de olsa yasama enerjisi, sevinci vardir ve bundan dolayi aileden geriye sadece o kalir. Sanatçi bir kisilige sahip olan Christian baskalarinin yüz ifadelerini, konusma tarzlarini taklit ederek ailesini eglendirerek ilgi odagi olmayi basarir. Ancak yasaminda o da bir basari saglayamaz. Ailenin dördüncü kusak temsilcisi Hanno’nun dogumuyla birlikte aileye bir canlilik gelir. Güçlü yetiserek aile sirketinin basina geçmesi, gerçeklesmez. Onun veremden ölmesinin sebebi de yasama gücünün olmamasindandir. Hanno’nun ölümüyle birlikle Buddenbrooklarin nesli sona erer

Year 2002, Volume: 1 Issue: 12, 215 - 236, 01.06.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA77AR68DN
Journal Section Makaleler / Articles
Authors

Hüseyin Arak This is me

Publication Date June 1, 2002
Submission Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 1 Issue: 12

Cite

APA Arak, H. (2002). Thomas Mann’ın Buddenbrook Ailesi’nde Karakterler. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(12), 215-236.

ERCİYES AKADEMİ | 2021 | sbedergi@erciyes.edu.tr Bu eser Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.