BibTex RIS Cite

Kredi Kartı Sahip ve Kullanıcılarının Kredi Kartı Kullanımlarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma: Nevşehir Örneği

Year 2003, Volume: 1 Issue: 15, 91 - 113, 01.12.2003

Abstract

Çalışmanın amaçları, (a) kredi kartı sahip ve kullanıcıları açısından kredi kartına sahip olmada ve kullanmada ne gibi faktörlerin etkili olduğunu ve bu faktörlerin cinsiyet, yaş grubu, medeni hal, gelir getirici bir işte çalışıp çalışmama durumu, çalışılan iş yeri ve aylık gelir gibi bir takım demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini; ve (b) kredi kartı kullanımının tüketim alışkanlıklarında ne gibi değişimler meydana getirdiğini ve yukarıda belirtilen demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Çalışmanın, yukarıda belirtilen amacına ulaşabilmesi için anket yöntemi kullanılarak birincil veriler toplanmıştır. Verilerin istatistiksel olarak değerlendirilmesi sonucunda, kredi kartlarının kredi kartı kullanıcılarına finansal kaynak oluşturması ve alışverişlerde kolaylık sağlaması, sahiplik ve kullanımında en çok etkili olan faktörler olarak belirtilmiş, cinsiyet ve gelir getirici bir işte çalışıp çalışmama ve emeklilik durumu dışındaki diğer tüm bağımsız değişkenlere göre istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Ayrıca, kredi kartı kullanımının kişilerin tüketim alışkanlıklarında köklü değişimlere neden olmadığı, sadece daha önce ertelemek durumunda kaldıkları birtakım ihtiyaçlarını kredi kartı kullanımına başladıktan sonra ihtiyaç duydukları anda karşıladıkları görülmüş olup, cinsiyet, medeni hal ve aylık gelir dışındaki diğer tüm bağımsız değişkenlere göre istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar olduğu anlaşılmıştır

Year 2003, Volume: 1 Issue: 15, 91 - 113, 01.12.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA77DS79CZ
Journal Section Makaleler / Articles
Authors

Kurtuluş Karamustafa This is me

Durdu Mehmet Biçkes This is me

Publication Date December 1, 2003
Submission Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 1 Issue: 15

Cite

APA Karamustafa, K., & Biçkes, D. M. (2003). Kredi Kartı Sahip ve Kullanıcılarının Kredi Kartı Kullanımlarını Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma: Nevşehir Örneği. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(15), 91-113.

ERCİYES AKADEMİ | 2021 | sbedergi@erciyes.edu.tr Bu eser Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.