Bu çalışma; biyomalzeme olarak kullanılabilen Cp-Ti (Grade-2) titanyum
alaşımının yüzey özelliklerinin MAO yöntemiyle iyileştirilmesine ve anti
bakteriyel duyarlılık kazandırılması üzerine odaklanmıştır. Gümüşün anti
bakteriyel etkisinin MAO yöntemi ile kaplanmış Cp-Ti (Grade-2) titanyum taban
malzemelere kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla kaplamaların yapısal
özellikleri SEM ve XRD cihazları kullanılarak analiz edilmiştir. Anti
bakteriyel duyarlılıklarının ve bakteri adezyonunun incelenmesi için in vitro
anti-bakteriyel etkinlik deneylerinde bakteriler kristal viyole kullanılarak
işaretlenmiştir. Kaplamaların; adezyonu yüksek olan Staphylococous Aureus
(S.aureus-ATCC 29213) bakterisine karşı duyarlılıkları araştırılmıştır.
Çalışmada, gümüş içeren kaplamaların gümüş içermeyen kaplamalara göre
bakteriyel duyarlılıklarının zayıf olduğu ve kaplama yapılmayan örneklerin ise
bakteriye karşı oldukça duyarlı olduğu tespit edilmiştir.
This work, Focuses on improving the surface properties of the Cp-Ti
(Grade-2) titanium alloy, which can be used as biomaterial, with the MAO method
and imparting anti-bacterial susceptibility. The antibacterial effect of silver
is intended to be imparted to the Cp-Ti (Grade-2) titanium base materials
coated with the MAO method. For this purpose, the structural properties of the
coatings were analyzed using SEM, XRD and EDS instruments. In vitro
antibacterial efficacy assays for bacterial susceptibility testing and
bacterial adhesion were performed using bacterial crystal violet markers. The
susceptibility of the coatings against to Staphylococous aureus (S.aureus-ATCC
29213) bacteria that has high adhesion was
investigated. In the study, it was determined that the silver-containing
coatings had a weaker bacterial susceptibility than the silver-free coatings
and that the uncoated samples were more sensitive to bacterial contamination.
Subjects | Engineering |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 22, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 10 Issue: 2 |