EN
TR
ORTADOĞU'YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ
Abstract
Öz
Ortadoğu, Akdeniz'den Pakistan'a kadar uzanan ve Arap Yarımadası'nı kapsayan, tarihsel ve kültürel yakınlığı olan ülkelerin oluşturduğu coğrafi bölge olarak bilinir. Ortadoğu siyasi, sosyal, kültürel, dinsel unsurların tarih boyunca tartışıldığı ve halihazırdaki durumu ile dünya gündeminden düşmeyen bir bölge olma özelliğini sürdürmektedir. Bu kadar önemli bir bölgenin ideolojik okumaların dışında sosyoloji disiplini üzerinden okunması farklı bir perspektif sağlayacaktır. Bu bağlamda henüz Batı dışı bir Arap sosyolojisinin varlığı pek bilinmemektedir. Makalede, Ortadoğu'nun büyük bir bölümünü oluşturan Arap dünyasında sosyoloji disiplininin varlığı tartışılarak, bu bilim dalının geçirdiği tarihi süreçlerin, Ortadoğu'yu anlama konusunda bir imkana dönüşüp dönüşemeyeceği konu edilecektir. Bir anlamda Ortadoğu'da Sosyoloji ve Sosyoloji'de Ortadoğu ele alınacaktır.
Anahtar Kelimler: Arap Sosyolojisi, Ortadoğu, Sosyoloji
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Publication Date
July 1, 2012
Submission Date
September 10, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2012 Volume: 11 Number: 42
APA
Kara, Z. (2012). ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 11(42). https://izlik.org/JA55ZE73EM
AMA
1.Kara Z. ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ. esosder. 2012;11(42). https://izlik.org/JA55ZE73EM
Chicago
Kara, Zülküf. 2012. “ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 11 (42). https://izlik.org/JA55ZE73EM.
EndNote
Kara Z (July 1, 2012) ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 11 42
IEEE
[1]Z. Kara, “ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ”, esosder, vol. 11, no. 42, July 2012, [Online]. Available: https://izlik.org/JA55ZE73EM
ISNAD
Kara, Zülküf. “ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 11/42 (July 1, 2012). https://izlik.org/JA55ZE73EM.
JAMA
1.Kara Z. ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ. esosder. 2012;11. Available at https://izlik.org/JA55ZE73EM.
MLA
Kara, Zülküf. “ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 11, no. 42, July 2012, https://izlik.org/JA55ZE73EM.
Vancouver
1.Zülküf Kara. ORTADOĞU’YU ANLAMADA BİR İMKN/SIZLIK OLARAK ARAP SOSYOLOJİSİ. esosder [Internet]. 2012 Jul. 1;11(42). Available from: https://izlik.org/JA55ZE73EM