Research Article
BibTex RIS Cite

Merhaba, Hoş geldiniz, Anlamının ne kadar yüce olduğunun farkında mısınız?

Year 2016, Volume: 1 Issue: 1, 213 - 228, 01.02.2019

Abstract

The communication and cooperation is not just by talking or writing. The first is Nonverbal communication. Smiling, just a smiling from heart means a lot The communication mainly specifications are: 1) the description of the behavior of the people, 2) a Meaning of living, especially for human being, 3) not only person to person, but also with the community, 4) it’s something to take and give, a reciprocal act, 5) several communication accidents can be happened, but the solution is again good and benefit based communication. The process of communication: 1) Nonverbal statement, 2) open end questions, 3) connect up in the cooperation based approach, 4) repeat and define what the other person mentioned, 5) empathy is the basic connection, 6) not judge, not accuse or accept directly. The Nonverbal communication: 1) the state, you position indicated your behavior, like smiling, 2) eye to eye contact, 3) not any restriction between themselves, 4) have time for message, not in hurry, 5) have a contact, like shaking hands etc. Everything must be from heart, deeply from soul aspect, by consciously, by using mind, with benefit for all, but spontaneously, as a behavior and attitudes have the same The key point tis smile, smiling from the heart.

References

  • Pediatri, Yenidoğan ve Pediatri Genetik Uzmanı, Acıbadem, Eskişehir

Merhaba, Hoş geldiniz, Anlamının ne kadar yüce olduğunun farkında mısınız?

Year 2016, Volume: 1 Issue: 1, 213 - 228, 01.02.2019

Abstract

Sessiz iletişim ilk ilişki ve iletişimde önemli rol oynamaktadır Bunun simgesi ola güler yüz çok anlam ifade etmektedir İletişim boyutu temelde bizi tanımlamaktadır. Başlıca özellikleri: 1) İnsanın eylemlerini tanımlar, faaliyetleri anlatır. 2) İletişim canlılarda bir yaşam gereğidir. 3) Bireyler arası ikili veya çoklu bir etkileşimdir. En azından bir diyalogdur. 4) Bir anlamın iletimi, bir alışveriş, bir ilişki ve ilişkideki faaliyettir. 5) Daha kötüsü, yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Bunlarda yine iletişim ile çözümlenebilir. İletişim Yaklaşımı: 1) Sözsüz İletişim Kurun, 2) Açık Uçlu Sorular Sorun, 3) İlgiyi Gösteren Davranışlarda Bulunun ve Cevap Verin, 4) Annenin Söylediklerini Vurgulayın, Tekrarlayın, 5) Empati Kurun, Karşıdakinin Hislerini Anladığınızı belirtin, 6) Yargılayan Söz ve Davranışlardan Kaçının Sözsüz İletişim Boyutu: 1) Tavrınızı konuşma dışında her şekilde, örneğin duruşunuzla, yüz ifadenizle göstermenizdir Duruş (Başını Uygun Düzeyde Tut), 2) Göz Teması (Dikkatini Odakla), 3) Engeli Kaldır (Arada Masa Olmasın), 4) Zaman Harcamak (Aceleci Olma), 5) Uygun Dokunmalı (Temasa Dikkat) Tüm bu yaklaşımlar gönülden gelip, tutum ve davranışlarda etkin olmuyor ise, resmi sıfat taşıyor ise, o zaman temel yaklaşım ve söylenen sözler anlamsızlaşıyor. Basit simge ve anahtar ise gülümseme, “just smile, from heart”

References

  • Pediatri, Yenidoğan ve Pediatri Genetik Uzmanı, Acıbadem, Eskişehir
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Paediatrics
Journal Section Kısa Bildiri
Authors

M Arif Akşit

Halit Kocaeski This is me

Tuğça Ayvaz This is me

Publication Date February 1, 2019
Published in Issue Year 2016 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Akşit, M. A., Kocaeski, H., & Ayvaz, T. (2019). Merhaba, Hoş geldiniz, Anlamının ne kadar yüce olduğunun farkında mısınız?. Türk Dünyası Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi, 1(1), 213-228.