Research Article
BibTex RIS Cite

KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri

Year 2013, Issue: 7, 95 - 112, 28.06.2013

Abstract











Bu
çalışmada medyada kadına yönelik cinsel şiddetin ne şekilde temsil edildiği
“Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde yer alan kadın başkarakter
örneklerinde araştırılmaktadır.



Araştırmada
aile ve toplum bakış açısından cinsel şiddetin anlambilimsel olarak incelenmesi
amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra şiddet, cinsel şiddet ve medyada cinsel şiddet
sunumları gibi olgulardan yola çıkılarak seçilen dizi karakterleri örneklemi
aracılığıyla medyada kadına yönelik cinsel şiddetin temsil biçimi de tespit
edilmeye çalışılmaktadır.



References

  • ALLERN, S. (2001). Nyhetsverdier: Om Marketsorientering og Journalistikk i ti Norske Aviser. Kristiansand: IJ –Forlaget. Kristiansand: IJ Publishing. News values: Market Orientation and Journalism in Ten Norwegian Newspapers.
Year 2013, Issue: 7, 95 - 112, 28.06.2013

Abstract

References

  • ALLERN, S. (2001). Nyhetsverdier: Om Marketsorientering og Journalistikk i ti Norske Aviser. Kristiansand: IJ –Forlaget. Kristiansand: IJ Publishing. News values: Market Orientation and Journalism in Ten Norwegian Newspapers.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Pınar Özgökbel Bı̇lı̇s This is me

Ali Emre Bı̇lı̇s This is me

Publication Date June 28, 2013
Submission Date April 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 7

Cite

APA Özgökbel Bı̇lı̇s P., & Bı̇lı̇s A. E. (2013). KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi(7), 95-112.
AMA Özgökbel Bı̇lı̇s P, Bı̇lı̇s AE. KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri. Yeni Düşünceler Dergisi. June 2013;(7):95-112.
Chicago Özgökbel Bı̇lı̇s Pınar, and Bı̇lı̇s Ali Emre. “KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? Ve ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi, no. 7 (June 2013): 95-112.
EndNote Özgökbel Bı̇lı̇s P, Bı̇lı̇s AE (June 1, 2013) KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi 7 95–112.
IEEE Özgökbel Bı̇lı̇s P. and Bı̇lı̇s A. E., “KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri”, Yeni Düşünceler Dergisi, no. 7, pp. 95–112, June 2013.
ISNAD Özgökbel Bı̇lı̇s Pınar - Bı̇lı̇s Ali Emre. “KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? Ve ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi 7 (June 2013), 95-112.
JAMA Özgökbel Bı̇lı̇s P, Bı̇lı̇s AE. KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri. Yeni Düşünceler Dergisi. 2013;:95–112.
MLA Özgökbel Bı̇lı̇s Pınar and Bı̇lı̇s Ali Emre. “KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? Ve ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri”. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Düşünceler Hakemli E-Dergisi, no. 7, 2013, pp. 95-112.
Vancouver Özgökbel Bı̇lı̇s P, Bı̇lı̇s AE. KADINA YÖNELİK CİNSEL ŞİDDETİN MEDYADA TEMSİLİ: “Fatmagül’ün Suçu Ne? ve “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” Adlı Televizyon Dizileri Örnekleri. Yeni Düşünceler Dergisi. 2013(7):95-112.