BibTex RIS Cite

ÇALIŞANLARIN PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİNİ ALGILAMALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Year 2015, Volume: 6 Issue: 2, 19 - 36, 26.12.2015

Abstract

Öz: Organizasyon yönetimleri tarafından çeşitli amaçlar için uygulanan performans yönetim sistemleri  (PYS) ve süreçlerine çalışanların algılarının farkındalığı ile bakabilmek önemlidir. Çünkü bu sistemlerden beklenen sonuçları etkileyen en önemli faktör çalışanlardır ve dolayısı ile onların bu sistemlere yaklaşımlarını oluşturan algıları da önemlidir. Bu araştırmada, çalışanların PYS süreçlerinde karşılaştıkları algısal hatalar, performans değerlendirme hataları ile PYS süreçlerinde karşılaşılan algısal hatalar arasındaki ilişki, ayrıca PYS süreçlerinin bu algısal hatalara etkileri ortaya çıkarılmak istenmiştir. Araştırma sonucunda performans değerlendirmede yapılan algısal hatalar ve çalışanların PYS’ye ilişkin algısal hataları arasında ilişki bulunmuştur. Ayrıca PYS süreçlerinin, çalışanların PYS’ye ilişkin algısal hatalarına etkisi görülmüştür.

Anahtar Kelimeler: Stratejik insan kaynakları yönetimi, performans yönetimi, algısal hatalar

Year 2015, Volume: 6 Issue: 2, 19 - 36, 26.12.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research
Authors

Koray Çıta

Tamer Keçecioğlu

Publication Date December 26, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Çıta, K., & Keçecioğlu, T. (2015). ÇALIŞANLARIN PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİNİ ALGILAMALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi, 6(2), 19-36.

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sosyal Bilimler Dergisi haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki defa yayınlanan iki hakemli bir dergidir. Derginin yelpazesi toplum bilimlerinin tüm disiplinlerini ve dallarını kapsamaktadır. LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi yalnızca Türkçe ve İngilizce makaleleri kabul etmektedir.  http://euljss.eul.edu.tr/euljss/